Автор Тема: Проблем с форума  (Прочетена 166138 пъти)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12379
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re:Проблем с форума
« Отговор #270 -: 11 Февруари 2010, 12:32:31 »
Хорааа, престанете да бъркате две различни неща...

Тук пък какво ли имат предвид?  :scratch_ones_head:
Цитат
Да може да ги контролира. Ако всяка една дарба или всяка една способност, която се дава на човек, се развие чрезмерно, всякога тя ще роди известно отклонение. Запример чрезмерното знание ще роди какво? (Гордост) Най първо гордостта е в центъра, а щестлавието е на периферията. Щестлавието е периферията на гордостта. Та, когато ние говорим за щестлавието, ще знаете, че това проявление е на периферията, а гордостта е в центъра. Гордостта е праволинейна, а щестлавието е криволинейно. При гордостта въобще човек има отношение към себе си, той мисли за своето достойнство. А щестлавието е по отношение на човека към другите същества, към окръжающите.

А тук в "Православен речник" също става въпрос за нещо подобно май? :scratch_ones_head:
Цитат
Юродство заради Христа - вид духовно подвижничество, изразяващо се в симулиране на безумие. Един от начините за преодоляване на щестлавието. Подвигът на юродивите се състои в последователно и непрекъснато отричане на светските грижи. Юродивите подражават на Христа, Който търпял насмешките и издевателствата на тълпата. Извън речника: Юродство.

fyut

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #271 -: 11 Февруари 2010, 12:33:42 »
Цитат на: Vlado link=topic=944.msg35708#msg35708 date=1265884157
Нещо започна да ми писва постоянното мерене на с извинение пишките между двата клуба и кой е по, по, най и прочие. Имам чувството, че още малко и ще започнем да броим кой повече влакове има, релси, траверси, болтове и винтове, носни кърпички и т.н. Не знам какво удовлетворение дава това на спорещите, но аз като модератор няма да го допусна. И ще действам като независим орган, а не като член на клуб или нещо такова. Сайтът и форумът са за всички и никой няма право да го анексира за свои нужди. Омръзнахте ми с тая гола омраза и дърпане на тирантите. Кой е по-умен, по-заслужил или нещо друго. Ние всички сме едно - жп моделисти, почитатели на това прекрасно хоби и какво значение има дали ще са един или сто клуба? Практиката показа, че не можем да сме единни. Това е! Поне засега! И каквото и да си говорим без общата ни воля и действия друго няма да бъде. То поне засега е и невъзможно. Но защо като сме разделени, трябва и постоянно да се ядем не разбирам? Единият клуб се развива в едно, другият в друго. Живот и здраве могат в бъдеще да се появят и още клубове. И какво от това? Не работим ли всички за едно и също?
Ще кажа нещо и относно работата на модераторите, защото напоследък има критики и в тази посока. Оплаквате се, когато сме твърди, оплаквате се и когато сме меки. Хем сърби, хем боли! Какво искате в крайна сметка? Когато стана въпрос за оценките и с намесата на админите, стана проблем защо се месим, после, защо не се месим... Ми така сме решили! Но го решихме след като се допитахме до вас! Това е ваше решение всъщност!
И отново да напомня, че всеки който е станал член на този форум, със самото си членство се е съгласил на правилата и условията за членство. Не го забравяйте! И също така помнете, че хората, които така лесно хулите (ние-админите) се занимават с това без да търсят нещо насреща и отделят голяма част от свободното си време, за да го има този сайт и форум и да се развива. Изкушавам се да говоря с Иво и да спрем форума за един месец, за да видите и почувствате огромната дупка, която ще се отвори с липсата му. Но това ли трябва да бъде, за да разберете, че и ние сме хора и трябва да ни уважавате? Че така както търсите съвест у нас, трябва да я търсите и у себе си? Че ако всеки даде малкото, което се изисква от него, тук ще бъде най-хубавото място в целия Нет? Или какво?
И за да завърша ще кажа следното:
1. Ще изтрия всички текстове (мнения), които по моя преценка представляват нападка срещу кой и да е клуб или организация;
2. От днес насетне започвам да наказвам без предупреждение и обяснения всеки форумист, позволил си да напада друг клуб/организация;
3. Официално предупреждавам форумистите bonbonsladuk и 760мм, че ако продължават така и при следващо провинение по моя преценка ще бъдат наказани с едноседмичен бан, а при следващи прояви със съответните по-тежки наказания;
3. Както казах и преди оттук насетне в раздел "Купува/Продава"" ще се публикуват обяви свързани само и единствено с жп моделизъм.

И още нещо: Не съм се абонирал за тази длъжност и не държа цял живот да я заемам, но докато това е факт ще я върша в интерес на хобито и за нищо друго. Пък ако някой ден се прецени, че не ставам за нея, ще я предоставя на друг. Може пък той да е по-справедлив!
Ако на някой не му харесва поведението ми и изобщо работата ми като модератор, моля, да се обърне към собственика на този сайт и форум (Иво (ivo), който да прецени дали трябва или не да се занимавам оттук насетне с това. Защото вече няма да приемам и се съобразявам с никакви нападки и прочее относно работата ми като админ, пък дори това да ми коства изолация или нещо такова от хоби обществото и клуба в частност.
Владо-адинистратор

:good: :good: :good: :clapping: :clapping: :clapping:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #272 -: 11 Февруари 2010, 12:35:47 »
Само за протокола Влади!  :blush2:
Към мен винаги си бил твърд...
подкрепям , те напълно - бъди твърд и към останалите!
 :good: :good: :good: :ok: :ok: :ok:

Жоро

• Trade Count: (67)
  • Hero Member
  • Публикации: 1654
  • Рейтинг: 143
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #273 -: 11 Февруари 2010, 12:39:54 »
Цитат на: pach link=topic=944.msg35711#msg35711 date=1265884547
...подкрепям , те напълно - бъди твърд ...
:good:

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #274 -: 11 Февруари 2010, 12:53:44 »
Ами оправете му и отрицателната оценка на Пламен, които са му е поставена от бонбонения сладур с нежния никнейм, който още като го видях в началото си помислих, че е някакво нелепо определение на сексуалната му ориентация, а то пък взе че се оказа описание на черта на характера.
Твърдо подкрепям форума и в частност раздел "Продава/Купува" да не се допуска да бъде превръщан в битак. С публикуването на обявата за болтовете там, просто се възползвах от още една предоставена възможност за реклама и то на неща, които действително продавам, след като се продават аутобани и изпърдели компютри (всъщност интересно защо темата за морално остарелите компютърни чаркове все още стои) - ако понеже е за замяна - моля и моята тема за болтовете да бъде отключена, а заглавието променено, като се добави че ги заменям за подвижен състав на Роко, Брава и Флайшман. Не съм си и помислял да се подигравам с труда на Г-да. Модераторите тук, пускайки подобна обява, ако беше подигравка - щях да пусна поне 10 теми за несъществуващи артикули като например малки кученца от породата Доберман Пинчер, уроци по Бас Китара, продажба на сегменти и гарнитури за Ауди, бебешко кошче и легло "Чико" и други подобни щуротии, които не притежавам и тогава това действително щеше да е откровен бъзик.
Подкрепям и решението за предупреждение на последните два нови субекта - и докато теснолинейката е просто един малко по-буден, любознателен и нетърпелив да научи всичко младеж, то другият талант дълбоко ме съмнява изобщо дали се занимава с това хоби, след като съвсем точно, кратко и ясно бе описано от него как цените били нереално високи за тези "детски играчки", а после изравяйки оцелелите от неговото детство и отдавна захвърлени на тавана/в мазето трошки и боклуци или евентуално изровени по стар клошарски способ от кофите за боклук, обявява също така нелепи и баснословни цени, които във всеки могат да предизвикат само иронична усмивка  :haha:

:hi:
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 12:55:17 от Der Hetzer »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5624
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #275 -: 11 Февруари 2010, 13:06:33 »
Ние не можем да контролираме изцяло продаваното в "Купува/Продава", защото в противен случай бихме нарушили принципите на свободното предлагане и договаряне. В крайна сметка всеки може да продава всичко, което прецени с ограничението да е свързано с жп моделизма. А какви цени ще определя и какво ще продава си е негова работа. Ние можем да се намесим само ако има нарушение на правилата като коментиране на цени, липса на задължителен реквизит в обява или нещо такова. А ако пусналият обявата продава нещо на нереална цена, затова е архивът, който се води. Заинтересованият ще погледне, ще сравни, ще прецени. Ние да не сме регулирана икономика, че да контролираме всичко?! Пък и има един принцип в правото, който може да се приложи и тук: законът защитава само активния субект, не и пасивния, защото последният с поведението си показва, че не се интересува и не търси защита.
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 13:15:21 от Vlado »

EMPEROR

• Гост
« Отговор #276 -: 11 Февруари 2010, 13:08:35 »
Цитат на: Vlado link=topic=944.msg35720#msg35720 date=1265886393
Ние не можем да контролираме изцяло продаваното в "Купува/Продава", защото в противен случай бихме нарушили принципите на свободното предлагане и договаряне. В крайна сметка всеки може да продава всичко, което прецени с ограничението да е свързано с жп моделизма. А какви цени ще определя и какво ще продава си е негова работа. Ние можем да се намесим само ако има нарушение на правилата като коментиране на цени, липса на задължителен реквизит в обява или нещо такова. А ако пусналият обявата продава нещо на нереална цена, затова е архивът, който се води. Заинтересованият ще погледне, ще сравни, ще прецени. Ние да не сме регулирана икономика, че да конторлираме всичко?! Пък и има един принцип в правото, който може да се приложи и тук: законът защитава само активния субект, не и пасивния, защото последният с поведението си показва, че не се интересува и не търси защита.

+1  :good:

Der Hetzer

• Hero Member
« Отговор #277 -: 11 Февруари 2010, 13:11:33 »
Напълно съм съгласен  :hi:
Обещавам че и в бъдеще, когато се появи някой хубавец и пусне обява че продава примерно старите бъчви от избата на дядо си на село - веднага ще проявя будна тимуровска гражданска съвест и ще уведомя Г-да. Модераторите  :hi:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #278 -: 11 Февруари 2010, 13:14:16 »
А аз пък официално те уведомявам, че подобен сарказъм е несъвместим с разбирането на админите за съобразяване с тяхната воля и ще бъдеш санкциониран при последващо (бъдещо) подобно поведение!

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #279 -: 11 Февруари 2010, 13:38:32 »
Мойта отрицателна оценка е изтрита  :im_so_happy:
Обаче съм дал (макар и по мотивирано) 10 такива на бонбона!!!
 :lol: :hi:
Всъщност нито съм му продавал , нито съм купувал - беше в отговор на неговият "-"

fyut

• Гост
« Отговор #280 -: 11 Февруари 2010, 13:44:39 »
 :hi: :hi: Аз пък предлагам в случай, че се появи оферта "продава" която по никакъв начин не е свързана с хобито, веднага да бъде изтрита и въобще да не се допускат коментари по нея. :yes: Т. е  ако в нея няма ключови фрази и изрази като; подвижен състав, ландшафт, сгради и т. н. всякакви подобни артикули, веднага цялата тема да се ликвидира. Подобни филтри ако не се лъжа са заложени в различни търсачки.
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 13:48:19 от fyut »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #281 -: 11 Февруари 2010, 16:51:58 »
Аз искам официално на всички да се извиня за моята обява, като заявявам, че подобно нещо няма да се повтори .  :blush2:
От друга пък страна, един съфорумец се сдоби с нещо, което търси, а аз от своя - със свежи средства за релсов материал(Жоро да се стяга и да търси стрелки  :on_the_quiet:).Иначе подкрепям безусловно Владо в неговите намерения и действия (изключая пробното спиране за месец на форума  :fie:), ще се старая да дам своето, та форумът да добие изначалният си вид и приятна атмосфера.  :hi:

Der Hetzer

• Hero Member
« Отговор #282 -: 11 Февруари 2010, 17:28:29 »
Владо, съжалявам че отново долавяш някакъв "сарказъм" (както го нарече) - нямал съм подобно нещо предвид. Обещавам че се старая да пиша само и изключително на железопътни теми, с изключение на случаите, ..................dispatcher..................., тогава лекичко ще ги подбъзиквам, поставяйки ги на мястото им (в гьола като поговорката) а както е всеизвестно, имам дар слово, ерудиция и умения за аргументация, поради които никой досега не е печелил вербален спор за каквото и да било  :hi:
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 17:54:16 от Dispatcher »

zhivko88

• Гост
« Отговор #283 -: 12 Февруари 2010, 01:37:54 »
Здравейте,
Исках да попитам мнението ми за обеденяването на клубовете, е изтрито защото не уцелих правилното място да се обсъжда такова нещо или просто това мое мнение не се харесва на някой хора от двата клубовете в сайта?

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #284 -: 12 Февруари 2010, 09:12:12 »
Мнението ти е както си трябва, но подейства като стимул за нови скандали, обиди и нападки. Затова и бе изтрито, за което се извиняваме. Изтрито бе по целесъобразност, не за друго!