Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Пътуване с парен локомотив до Банкя и назад.
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
25 Май 2012, 07:03:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Изработване на жп трасе  (Прочетена 3048 пъти)
Жоро
Сделки: (31)
Hero Member
Публикации: 1321

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #30 -: 21 Март 2010, 22:22:24 »

Цитат
Та, в тази връзка искам да се намеся за съсипването на бретела, струващ 160 лв. Трябват Ви следните неща:
- стрелка EW1 /129.5 мм/ -      2 х 21,00 лв= 42,00 лв
- кръстовина К2 /86 мм; 30о/-  1 х 25,00 лв= 25,00 лв
- права релса G4 /41.5 мм/      2 х   2,80 лв=  5,60 лв
- права релса G5 /36.5 мм/      2 х   2,80 лв=  5,60 лв

Всичко разход за половин бретел              =  78,20 лв
Добавяме английските стрелки 2 х 55,80лв =111,60 лв
Удоволствието за трасето ще ни струва       189,80 лв

Една наистина вярна информация, но не разбрах какво цели. Просто указва колко излиза това удоволвствие или потрес от сумата. Ако е първото - то тогава казвам "кеф цена няма", ако е второто обаче - ми не е задължително таково сложно упражнение. Фигурата може да се постигне и с непреработени стрелки и със сигурност нямаше да има този вид, на който всички завиждаме.
Активен
topalov
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 592

BG-CH-I; BGTT; III-VI еп.

Профил
« Отговор #31 -: 21 Март 2010, 22:46:55 »

« Последна редакция: 07 Януари 2012, 20:54:47 от topalov » Активен
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2370

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #32 -: 21 Март 2010, 23:14:46 »

Аз си взех бретел на Пилц - втора ръка, но в отлично състояние и като използвана я взех с няколко пъти по - тънко от нова, смятам да прежаля две стрелки баузатц по 14 - тина лева (не помня до стотинка) и да ги комбинирам, пък ще видим какво ще излезе.Не ме кефи толкова самата сложнотия на коловозното развитие, колкото възможността да се изработи макет с готина гара, с възможности за доста маневри, но на по - малка площ.  Одобрявам!
Активен
luci
Гост
Сделки: (0)
« Отговор #33 -: 21 Март 2010, 23:33:04 »

мерси. сега ги гледкам
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #34 -: 22 Март 2010, 09:31:46 »

Браво Христо!!! Моите уважения!
А останалите искам да попитам - имате излишна енергия, или много свободно време ...или просто сте мазохисти?
Защо измисляте топлата вода?
Пълно е с достъпни програми за чертане на макетни схеми и т.н.
Поне три програми чертаят и в ТТ - стари и нови стандарти!
Това с аутокада е някакъв мазохизъм явно, щото не намирам смислено обяснение!
При това аутокада не може да предложи останалият набор от функций притежавани от програмите измислени за проектиране на трасета и макети.Освен ако не го изучиш основно и не си направиш надстройка над него... Ха-ха-ха!
Поздрави!
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
luci
Гост
« Отговор #35 -: 22 Март 2010, 12:43:17 »

Браво Христо!!! Моите уважения!
А останалите искам да попитам - имате излишна енергия, или много свободно време ...или просто сте мазохисти?
Защо измисляте топлата вода?
Пълно е с достъпни програми за чертане на макетни схеми и т.н.
Поне три програми чертаят и в ТТ - стари и нови стандарти!
Това с аутокада е някакъв мазохизъм явно, щото не намирам смислено обяснение!
При това аутокада не може да предложи останалият набор от функций притежавани от програмите измислени за проектиране на трасета и макети.Освен ако не го изучиш основно и не си направиш надстройка над него... Ха-ха-ха!
Поздрави!

Да ти отговоря ли?
Защото на A|W, MAYA,MAX ..ACAD... Мога да си направя практически всичко, дори да го отпечатам така, че и да може да ми се произведе ако държа. Библиотека за ТТ посъщество е проста задача, самите елементи ще искат малко време и после ще може да се правят чудеса с тях.. и то по този начин е в среда, която ми е добре позната, след което мога да рендна доста реалистично и да видя в детайли преди да я направя. и тн ..

Докато реално аз и сега и тогава за Скица и бързо тестване на концепцията ще си ползвам някоя програмка за Scale моделиране, разбира се (WinTrack & AniRail).
Активен
XRISTO
Hero Member

Профил
« Отговор #36 -: 22 Март 2010, 12:51:02 »

MAYA Нешкова не ме кефи, щото слушам само "праведна" музика  слушам музика, а фото ШОП не ползвам, той е за софиянци.  Ще падна от смях!
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #37 -: 22 Март 2010, 13:03:16 »

MAYA Нешкова не ме кефи, щото слушам само "праведна" музика  слушам музика, а фото ШОП не ползвам, той е за софиянци.  Ще падна от смях!

За Мая Нешкова направо ти скъсах потника!!!
Не я слагай в "праведната" музика - тя е доста по-високо от нея!

Да ти отговоря ли?
Защото на A|W, MAYA,MAX ..ACAD... Мога да си направя практически всичко, дори да го отпечатам така, че и да може да ми се произведе ако държа. Библиотека за ТТ посъщество е проста задача, самите елементи ще искат малко време и после ще може да се правят чудеса с тях.. и то по този начин е в среда, която ми е добре позната, след което мога да рендна доста реалистично и да видя в детайли преди да я направя. и тн ..

Докато реално аз и сега и тогава за Скица и бързо тестване на концепцията ще си ползвам някоя програмка за Scale моделиране, разбира се (WinTrack & AniRail).

Всичко това го имаш готово в специализираните програми, списъци, ракурси , оребряване, 3D - вариант с различни сгради , планини и т.н.  - не разбирам защо трябва да го правиш тепърва!Пък и се съмнявам че ще направиш свестен макрос (от първи път) за толкоз реалистични планини, каквито се правят чрез тези програми.
Ами тунелите?
Ами разрезите?
В Уинтрака има дори и разбивка на ребрата по бъдещият ти макет , или пък разпечатка на шаблони 1/1 за него. Става въпрос че всичко това е ГОТОВО и е достъпно с две /три кликвания , като четвъртото ти е печат например.

Но щом това те влече - твори , важното е теб да те кефи!!!
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #38 -: 22 Март 2010, 17:59:32 »

http://cgi.ebay.de/Roco-HO-Hosentraegerweiche-Artikel-4560_W0QQitemZ200452756090QQcmdZViewItemQQptZDE_Modellbau_Modelleisenbahnen?hash=item2eabea527a

хитрец хитрец хитрец
Активен
XRISTO
Hero Member

Профил
« Отговор #39 -: 22 Март 2010, 20:39:02 »

Е, моята е само с езици, тоест аз ще си я механизирам, но е доста евтинка, тази ще скочи доста - поне 25 - 30 евро ще стане, а може и повече.Като сложиш и доставката, която едва ли ще е под 17 евро, а и гледам пича не обича Пейпал, което значи още кинти за паричен превод...  хитрец
Активен
luci
Гост
« Отговор #40 -: 22 Март 2010, 22:51:14 »

За Мая Нешкова направо ти скъсах потника!!!
Не я слагай в "праведната" музика - тя е доста по-високо от нея!

Да ти отговоря ли?

Всичко това го имаш готово в специализираните програми, списъци, ракурси , оребряване, 3D - вариант с различни сгради , планини и т.н.  - не разбирам защо трябва да го правиш тепърва!Пък и се съмнявам че ще направиш свестен макрос (от първи път) за толкоз реалистични планини, каквито се правят чрез тези програми.
Ами тунелите?
Ами разрезите?
В Уинтрака има дори и разбивка на ребрата по бъдещият ти макет , или пък разпечатка на шаблони 1/1 за него. Става въпрос че всичко това е ГОТОВО и е достъпно с две /три кликвания , като четвъртото ти е печат например.

Но щом това те влече - твори , важното е теб да те кефи!!!

Man усмивка ако имам време мога да си направя всичко... наистина всичко.. А планини се правят и на ръчичка а и с достатъчно плъгини и тн .. все пак филмчета правиме та то проблема е после да  се направи истинско иначе като снимка мога да си го направя и да си летя наоколо .. за 2-3 седмици дет се вика и анимациика ще се рендне ..

ВинТрака го познавам достатъчно, нали цяла седмица го рових.

на мен ми липсва удобства на които съм си свикнал.. а неща като уребряване и тн .. на релсички и тн ... това са почти примитиви... лофт и шейпове и е готово. релсите не са проблем, проблем е, че с фото и проектор трябва да си вкарам 3D Мешове на Гарички и обекти.. а за целта ги копувам от Жоро, после ги лепя и после ги сканвам и дооправям .. което е малко бавно ама..

Активен
XRISTO
Hero Member

Профил
« Отговор #41 -: 22 Март 2010, 22:55:24 »

а за целта ги копувам от Жоро, после ги лепя и после ги сканвам и дооправям .. което е малко бавно ама..

Не е проблем, че е бавничко, а че ще дойде бая скъпичко, особено ако смяташ да направиш библиотека от целият сграден фонд, произвеждан в мащаба...  хитрец
Активен
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  

Отиди на: