Ами аз вече ви бях казал - купувам си от новите бои на водна основа (екологичните) , на полската фирма "socrates" от Бриколаж , на цена 9,99 лв за 800 гр.
Мен ми харесват , работи се добре с малки четки , измивам инструмента и съда с топла вода , слабо ухаят при работа , съхнат за около 20 мин (в нашият случай - на картон , пластмаса и т.н. ) мешат се добре по-между си...
Аз съм си направил около 50-тина 200 грамови шишета с различни нюанси на цветовете .
Мешал съм основните цветове (синьо, червено , зелено , жълто , кафяво и...

) с бяла (за светлите) и черна (за тъмните) боя от същият тертип...
Ако си се загледал в модула ми - моста , скалите , шосето и т.н са все с такава мацани ...
Колкото за цвета на шосето , аз го направих по светъл , като мешах бяла с мнооого малко черна боя , в събота ако можеш да дойдеш ще видиш , щото снимат всички , включително и недовършеният ми модул , ама само Адри и Сашето качват снимки , па и Владо отпред не го е подновил след първите му три снимки там...

но не се притеснявай , шосето не е най - важното , може при теб да е по-тъмно - значи е пресен асфалта , и така ...
Впрочем по въпроса за боята на поляците все се глася някак да я проверим дали пък не става за духалки , ама едно ли е за това време...