.... Не мога обаче да приема толкова драстична оценка, особенно без никаква аргументация...
На мен също не ми харесва и ще се аргументирам защо:
1- Като цяло проекта е изпълнен в тъмна гама, направо черното си преобладава, което скрива линиите и детайлите на машината. Рисунъка е красив, но само по себе си, така изпълнен върху локомотива сякаш не е на място. Неслучайно най-харесваната част е тази с лъва - защото светлее. Окото възприема ясно изображението, а останалите скрити в "тъмнината" не се разбира какво са. В началото помислих синия лъв на челото, че е главата на Волтрон или някакъв друг трансформерс. Трябва много въображение за да се сетиш, че става въпрос за национална символика. Няма нито 1 национален трицвет. Сиви и виолетови рози на черен фон - символи на България !!! Жена с афро-американски лицеви черти - красотата на българката !!! Корабен рул - ЖП колело !!! Този графитър какво пуши ? По-скоро локомотива е зловещ, като водач към отвъдното
За един стойностен проект не трябва някой да разяснява какво представлява. Той сам недвусмислено показава и на най-кьоравия за какво иде реч.
2- Не отчетено, че това е все пак локомотив, който се движи, а толкова много и шарени детайли оплетени един в друг не се възприемат в движение. (то ня място е трудно, камо ли.....). Не е отчетено и характерното омърлячване на БДЖ. Мръсотията и ръждата допълнително ще замажат рисунките и ще ги направят още по неразпознаваеми. То можеше да се избегне ако наистина бяха ползвани много по-светли тонове. След 2 месеца ще видите, че на нищо няма да прилича.
В заключение. Одобрявам цялостното издраскване, но само ако ясно се вижда какво е нарисувано и първосигнално се разчита какво е посланието. В горното е доста трудно, поне на мен, който е ценител на изкуството. Одобрявам и повечето от изпълненията на Несимо, това не е от тях.