Озаглавявам темата макет защото подфорума така е озаглавен иначе това едва ли може да се нарече макет на нещо
просто е това което на мен ми доставя удоволствие а имено гонките .
Наел съм няколко пияни руски машинисти и те си организират гонки 2 пътнически и 1 товарна композиций се гонят като луди.
а по някога си организират и гонки само с локомотивчета
Общ поглед върху "макета" размер 125 на 190
може да се наречат 5 трасета с връзки помежду си . Като най външните 2 са супер високоскоростни релси флейшман от Z профил бронзови ако така се нарича профила който е пълна имитация на реалните релси.
Третото от вън на вътре е от П профил на старо пико картонени железни релси но са добри не са ръждясали .
А ето и връзките между трасетата в по едър план
От лявата страна
И от дясната страна
това е самоделно управление за стрелките
а с това карам шим контролер с компютърно захранване
Да спомена само че 2 от локомотивчетата са ми с 6в моторчета така са си заводски lima
и при 12в сами се сетете за какви скорости става въпрос
5 мин въртят на място докато зацепят.
но най голямото ми удоволствие е да ги гледам как се настигат изпреварват задминават като пусна 3 композиций да вървят едновремено понеже локовете се движат с различни скорости а и трасетата са с различна дължина
Пуснати на средно около 8в се настигат разминават изпреварват и на мен ми доставя истиско удоволствие да ги наблюдавам
Вие как се забавлявате с вашите влакчета ?
И сега най вътрешното трасе което минава през тунела виждали ли сте такива дъги .
Това е флейшман сигурно още от 40 години като най малко 20 години са стояли в някое блато
Толкова ръжда не е истина . Изшкурих ги до блясък само отгоре разбира се а от долната страна всяка една релса е запоена с кабелче за следващата и воала става за каране обаче могат да минават само 2-осни локомотиви и 2 осни малки вагончета всичко останало не може да вземе завойте защото не може да се сгънат толкова.