Здравей, Зазо
Извинявай, че не ти отговорих на тоя въпрос още в "Предници". Не беше нарочно- просто така се получи.Та конкретно-апаратите са декоративни, едно време ги продаваха за ТТ, но като ги премерих се оказа, че са по големи с по една милимунда дори и за НО, но от самолет не си личи. Иначе доста добре имитират ЕСОА-1. Това са най-разпространените в Б-я апарати - те са разработка на Сименс от `38г. доколкото знам.Фенерите са от ръчни ТТ стрелки.За размерите им важи същото като за апаратите.Нахлупил съм ги в/у обикновени плоски светодиоди, но доколкото си спомням трябваше да пиля диодите отстрани за да влязат.Иначе фенерите не се въртят заедно със стрелката - набоцквам ги в/у цангов цокъл с две крачета, който е вграден в основата на макета, непосредствено до апарата.Това, което ме кефи е, че светят с много готина тиквена светлина,но на снимките това не е излязло добре.Явно не ме бива много с фотоапарата - всички светлини са излезли някак си преосветени, като с ореол някакъв.Ама карай да върви- така пък изглежда по шарено.Дано ви харесат.