Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Музей по транспорта гр.Русе
br185:
--- Цитат на: zazo link=topic=1052.msg14340#msg14340 date=1228554949 ---Що ли не се изненадвам изобщо колко трагични са нещата и от линк-а дето пусна Владо и от твойте снимки. То това на мяза на музеай, а на гробище.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: caprycorn link=topic=1052.msg14342#msg14342 date=1228555047 ---Леле, колко много са ръждясали и разкапали! То не е музей на транспорта, а на БЕЗХАБЕРИЕТО! Потресен съм от тези снимки!
--- Край на цитат ---
Досега ми се е отдало само веднъж да посетя музея (снимките са правени през оградата). В един от локомотивите мисля че беше 19.62 се опитах да се кача, но стигнах само до прага на кабината. По нататък не посмях да вляза защото през дъските на пода вигдах...релсите отдолу! Не разбирам нищо от парни локомотиви, но мога със сигурнос тда ви уверя че тези машини не са разрушени от корозията д отолкова, че едно евентуално тяхно възстановяване би било равносилно на сътворяването на нови машини! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
lok45111:
Аз положително ще дойда на подобна среща, стига да не съм служебно ангажиран. НАй - добрия вариант е да се пътува с нощния влак от София до Русе, в Русе да сме рано сутринта, където ще имаме време за кафе и закуска, след което да сме първите в музея. Цената на билета беше 2 лева ако не се лъжа, но при групи има отстъпки. Връщане от Русе може да стане с международния влак 463, който заминава към 15:30 от дунавския град и пристига към 22 часа в Столицата.
Coltrane:
Азз лично два пъти съм ходил в "музея", за последно през 2005г. и мога да ви кажа, че ще си тръгнете много тъжни.
pach:
Като имам отчетено последно посещение там в далечната 1978 г. , почвам да се замислям дали да дойда ... да не вземе да стане като с музея на авиацията в Крумово...
При това никой от Русе не пише дали са свършили ремонтите там (има време до пролетта де...) и дали може да намерим познат който да ни уреди фотосесията без проблемно!?
Coltrane:
Въпреки всичко, има какво да се види. Има един "покрит коловоз" и там наистина има запазени уникални вагони, коитоо могат да бъдат разгледани и отвътре. За идеята гласувам с две ръце. Пътуването... само Г.О. - Русе е 4ч. с "експреса" - така че ще са необходими сухи фрукти, ядки .. и ддруги стимуланти, които да направявват пътуването поносимо ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия