Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Пътнически вагони

<< < (11/14) > >>

Coltrane:
Следващата седмица ще се оборудвам с един ДР-ски влак в зелено и слонова кост - халберщад, за игреците ми липсва само фургона в същата разцветка.

EMPEROR:
Аз тоз влак си го взех на Тилиг/Заксън... голяма красота... сега към него чакам една Митропа и един Оранжев 2ра класа пак ДР 4 епоха и после ще има снимков материал :)

zazo:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1059.msg14763#msg14763 date=1229038815 ---Ето ги и вагоните тип Z, или както по често ги наричаме "Halberstadt". За разлика от типовете В, У и У/В 70, при тип Z дължината е вече 26 400 мм, купетата са увеличени на 11 (но само с 6 места в купе 2ра класа). "Halberstadt" има и безкупеен вариант. В последните години БДЖ се снабди с доста голям брой "Halberstadt" и от двата варианта.

--- Край на цитат ---

Безкупейният вариант е серия 43 в БДЖ, а другите коя серия са?

IKAR:
Най-често срещани у нас са 21-50. Това са второкласните, с 11 купета по 6 места. Има и една разновидност смесени втора/първа класа, само че с 10 купета. Тяхната серия не я знам, но това е фрапантен случай на "ъпгрейд", без никакви вътрешни промени, на второкласната част в първа класа, като по този начин се получават първокласни вагони с второкласно обзавеждане. Ъпгрейдът се изразява само в промяна на серията и слагане на жълта линия над прозорците.

pach:
Чертежа на вагон тип "Z" го намерих най-после...

;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия