Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

контактна межа ?

<< < (3/6) > >>

KRAKOMOBILA:
Аз пък си мисля, че с готина контактна мрежа - дори и да не се захранва от нея е супер.  :)

Best Ripper:
Лично аз не знам какво има в Конрад, но най-добрата и разнообразна контактна мрежа съм намирал тук: http://www.viessmann-modell.com/en/produkte/tt.php?id=3&gr_nr=3&sprache_nr=2
Изобщо Viessmann имат много разнообразни окомплектовки за железница...
Заводската контактна мрежа е за предпочитане, тъй като е с галванично покритие, предпазващо от корозия, достатъчно твърда е - плюс това и формата й е подобна на реалната: токопреносна и носеща жица /в нашия случай подпираща/... В разни макети обаче съм виждал в тунели и подземия да се използва чиста месингова тел - има достатъчна здравина при натиск от пантографа, по-евтина е, може да се запоява... При нормално съхранение на макета /без висока влажност/ и при достатъчно често използване, пантографите "остъргват" до блясък жицата и не може да има проблеми с токопредаването... Не бива изобщо да се прави сравнение с проблема при релсите - тук има чисто триене с натиск, докато при релсите има триете при търкаляне, което е многократно по-слабо... При релсите има по-голямо триене единствено при рязко потегляне и избуксуване в първия момент...

jopeto:
Продуктите са страхотни, ама цената е непоносима.  :o

pach:
До обяд ще кача обещаните снимки...

Best Ripper:
Jopeto, кво да се прави.. Скъпо и интелигентно хоби сме си избрали...  ;D Евтиното нали знаеш къде е - в БИАД върху масите...  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия