Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

PIKO спрямо другите

<< < (6/23) > >>

LOKY:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=3498.msg69904#msg69904 date=1325608120 ---
--- Цитат на: LOKY link=topic=3498.msg69826#msg69826 date=1325527349 ---Освен подвижния състав на PIKO мисля, че и сградите не са за подценяване, доста семпли са наистина но изработката им е много качествена, частите пасват перфектно и е нужно много малко за пилене същото мога да кажа и за Vollmer. Tака, че може и на това да се обърне внимание :)

--- Край на цитат ---

Повечето им сгради са "хоби" изпълнение, т.е. са без водосточни тръби (на село им казват олуци), липсва детайлност и т.н.
Другите, "професионалните" неща са много вариации на само две теми:

небезизвестната Sandwerk E.Blum:

(Image removed from quote.)

и Dampflok-Werkstatt:

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Аз както вече казах са семпли като изпълнение,да не са като на Auhagen или Vollmer,имах в предвид че са много прецизно и точно изработени нужна е минимална намеса от страна на хобиста при сглобяването.

Gogo55:
Относно сградите и аз имам вече мнение.Купих няколко на PIKO и една гара на Auhagen. Пиковските ми харесаха повече защото се сглябат бързо и лесно, но са малко по бедни от към детайли. А тази гара на аухаген е само за кандидат мазохист моделист. Отне ми две вечери да я сглобя като се има предвид че пиковските ги сглабях по 2 на вечер. За мене придемствата на Аухаген са че има повече детайлност и визия, но за сметка на това всеки един детайл иска да се обработи леко със шкурка да се реже с ножица и после защото има доста повече детайли иска и доста повече време за да се довърши. Пипкава история. Пластмасата е по тънка и по трудно се работи с нея.С две думи врътня за неща които не се виждат от три метра разтояние. При пикото пък нема нужда да се обработва всеки един детайл просто се чупи правилно и не отнема време, няма обаче подробности като водосточните тръби и външните первази на прозорците което за мен лично не е болка за умиране. От сега натам ще си предпочитам сгради на пико с изключение само и единствено на тези който са строго специфични и ги няма като асортимент на пико като водна мелница примерно коята ще взема от аухаген защото на макета ще имам и такава. То май същото идва и при локомотивите трябва поне по един брои да се вземе от различните марки за да може сам човек с двете си ръце да го опипа, огледа, и да си извади сам мнение. А и да го има като колекция.

Rizar:
Съгласен съм с теб. Например тази къща се сглобява лесно: http://www.hobby.store.bg/p49008/kyshta-sglobiaem-model.html, но наистина няма детайли, но защо да се ограничаваме само с това. Сложих и цветя останали ми от къщи на Faller и стана много по- хубава. ;)

Gogo55:
Така е, като се има и на предвид че ценита са наполовина по добре да имаш две къщи на пико без улуци и первази на прозорците, отколкото една друга с улуци. А и по този начин човек ще си има занимавка ако реши да си занимава с тези сгради в бъдеще време и да си ги прави по детайлни, но вече по собствен вкус и с каквито намери, или си направи детайли допълнително.

bdz43r:
Това въпрос на вкус и приоритети.
Няма по-добре - по-зле.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия