Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
PIKO спрямо другите
Gogo55:
И тука ще стане май както е при всяко едно друго нещо-всичко си има свойте плюсове и минуси, както и направата на дадено нещо се състои от низ от компромиси. И накрая и тука ще важи руската поговорка:На вкус и цвет таварищи нет.
Rizar:
:good: Всеки си има свой вкус и сам решава как да направи своя макет. Защо пък не да комбинира по свой вкус частите на две сгради (стига да си пасват).
nilfe:
Ами що не вземеш от два локомотива да направиш един. Например от един тендер локомотив и един локомотив с тендер да направиш един тендеро локомотив :blink: Каква гатанка А...!
LOKY:
Пичове спор да няма така е аз предимно Auhagen Faller и Vollmer сглобявам много по детаилни и много повече аксесоари имат към макетите,но темата е за PIKO и понеже забелязах че се обръща внимание само на подвижния състав и затова намесих и сградите защото може и да са семпли и прости без добавки ,но не са за подценяване тъй като изработката на пластмасата поне според мен е доста добра :)
Gogo55:
Тъй като днес ми дойдоха още два локомотива на пико то вече имам три големи с 4 двигателни оси M61, BR55 и EL44, и два малки с 2 двигателни оси/парен от комплекта и EL69/. Както стана дума по горе за броя на двигателните колооси и теглото то за практична проверка натоварих с тежести тези с двето двигателни оси и получих от тях теглителна сила която беше достатъчна да дърпа 8 вагона нормално и 10 вагона със зор, като при 12 вагона на завои с лек наклон/1см. височина на 50см.дължина/ започват да буксуват и спират.На същия завой с лек наклон тези с 4 двигателни колооси си върпат 15 вагона без да буксуват.Това идва горе доле наполовина като тяга която получавам на сравнението на тези с 2 двигателни колооси спрямо тези който са с 4 двигателни колооси. Това е на практика и при мен резултата.На теория може и да е друго. Как да е, поне за сега си избистрих политиката за напред-тези с 4 двигателни колооси ще имат композиций от по 10 вагона, а тези с две двигателни колооси ще дърпат по 3 до 6 вагона когато си играя с тях.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия