Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
PIKO спрямо другите
mitko0888:
--- Цитат на: Gogo55 link=topic=3498.msg73816#msg73816 date=1330074108 ---
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3498.msg73803#msg73803 date=1330065679 ---Нормално Роко и Пико Класик - ел. лок на Роко 140 - 220 - 300 евра, Пико BR211 - 220 евра, BR104 - 300 евра. Цените са напълно съизмерими!
Парен лок - Пико 190 - 220 евра, Роко 270 - 330 евра. Който дава над 500 лв. за хубав лок едва ли ще си купи Пико, освен за някои конкретни модели.
--- Край на цитат ---
Колега Митко маи си объркал нещо мерните единици, на пико са в ЛЕВА, не са в евро по твоята разценка.
Ей сега отворих пак един сайт:
http://www.hobbyland.bg/Trains/,,,28/product.html
В който виждам цени на парен лок G7 - 199 лева, BR80-64лева,
BR218-122лева, дизел -130ЛЕВА
стартов сет-137лв
http://www.hobbyland.bg/Trains/,,,26/product.html
и т.н.
Мисля че на всеки е ясно че ако някои отива да купи на 6-7 годишния си син играчка какво ще избере :sarcastic: , а нека после някои да ходи да разправя да дадения ученик че му е лошо влакчето :lol:.
--- Край на цитат ---
Намерих и по-евтин! Цъкнете тук! Даже плащаш едно, а получаваш две (броя и ремаркето).
Цените в горния ми пост са от официалния сайт на Пико и от Липе за Роко. И са си абсолютно верни.
Играчката за 6-7 годишното дете НЕ е жп модел. То се купува на детето за да се види какви са му наклонностите, а не за да му дадат пример как трябва да изглежда детското влакче. Както и аз не съм китарист, въпреки че мога да изработя нещо от струна на китара. Както и някой, който се е качил един път на ски, НЕ е скиор и т.н. Това е за другата тема, от която започна приказката за Пикото.
ЖП модел за децата е серията Хоби на Пико, както и цялата серия Playtime на Роко. Идеални са за деца, както и за техните татковци. Въобще по въпроса повече няма да си губя времето с линкове и цени, който иска - да си провери, който не - да си купува Junior за същите пари. Може да си купи и Мерклин, или Флайшман и Трикс - и трите имат страхотни модели за деца - прилично евтини, железни, трудно им се отчупва нещо, вечни.
Въобще за другите фирми - намерете си пълен каталог (има ги през няколко години), а не гледайте каталога с новостите за годината. В новостите естествено са само скъпите модели (не броя Пико по отношение на каталозите).
JesusBlack14:
Че аз не гледам толкоз цените, не ги гледам, ама за тая смешка на пико няма да дам повече от 30 лева :haha:
А тя над 50. но за деца, ок :good: За мен Роко са си най-добри в отношение пари-цена. Серията playtime е много по-хубава от хобито на пико, и мисля че не съм само аз на това мнение :)
Да сравняваш Пико и Роко е както да сравнянаш Опел и Мерцедес - и двете са коли, но едната е мааалко по от другата :good:
refil:
Мите,разбрахме ,че МРАЗИШ PIKO.Но я ми кажи този BR 95 по-лош ли е от този на Флайшман .
И мотрисата ,която ремоторизира е МОДЕЛ на ГОДИНАТА.Жоро може да каже коя.
Като не ви харесва ПИКО,ваша си работа .
За всеки ВЛАК си има пътници. :victory:
пп Косе,защо си си купил Таурус от Пико,а не РОКО ?
А това е моят Таурус от Пико
А това ми е "Шкодилака" пак от Пико и съм Много доволен
Rizar:
Който си харесва Роко да си купува Роко, аз си харесвам Пико. refil даде много добър пример, виждал съм на живо парни локомотиви на Пико и бих казал, че са с много голямо качество откъм детайлите. :)
Vlado:
Вашият спор ми звучи като такъв, например, за храна - единият спорещ отстоява, че мусаката е по-хубава, другият, че пържолите са по-вкусни. Пък и двамата си имат собствен вкус и по никакъв начин не биха се убедили в тезата на другия. Та и вие така - на който не му харесва Пико, просто да не си купува! Аз, например, не си купувам Пико, но и не бих тръгнал да убеждавам купуващия си Пико, да не го прави. "По вкус и по цвят другари няма" е казал мъдрият народ и това с пълна степен важи и за този спор. Уважавайте чуждия избор!
п.п. Изкушавам се да пусна тема "Micro MetaKit спрямо другите"! Сигурно ще излязат интересни мнения. Не мислите ли?!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия