Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български подвижен състав

<< < (114/152) > >>

Mixy:

--- Цитат на: gzo link=topic=110.msg100081#msg100081 date=1436005741 ---Ние сме единствената администрация на която всеки модел е "уникален" с по някоя издънка.

--- Край на цитат ---

Абе не сме само ние, виж и по чуждите форуми.

Отделно от това, самите прототипи понякога са със съществени разлики в иначе наглед еднакви производствени серии и модели. Просто, след минаване през планов ремонт или някаква друга интервенция в депото, истинските локомотиви и вагони също стават уникални и единствени по рода си. На един боята му различна, на друг надписа му изместен, на трети му свален или побългарен някой "ненужен" агрегат, на следващ нещо друго и т.н.

jopeto:
Миксие е абсолютно прав и за това е редно да се знае, че в БДЖ-то няма една с една машина еднакв, а за ваганоти пък няма смисъл да коментираме изобщо! Тоя утопичен перфекционизъм е доста пресилен,  вагоните на тилиг най-вероятно са  с администрация БДЖ и гара на домуване някъде в България, но се ползват из европата. Този тип не се карат тук и ако се, то са най-много една композиция някъде. Виждал съм от единият тип само зелени. Нямт, нищо общо с пернишките шоколадчета! Да не говорим, че и по тях има множество малки различия въпреки че се водят един вид!   

gzo:
Жопе,
никой не говори за реалния състав на БДЖ, че трябва да е еднакъв или за гонене на перфекционизъм. Думата беше за постоянно повтарящите се досадни грешки в моделите за които сме принудени да си даваме парите само и само защото нямаме друга алтернатива или избор.
 Ся някой ще се намери да каже "ами не купувай тогава", да ама нали сме моделисти и модела е като хляба, тока и водата, щеш не щеш ще трябва да ги купиш щото не може без тях.
Ние сме клиенти (няма значение, че сме по-малко от другите) и като такива имаме пълното право да негодуваме за некачествената стока на монополиста. факт ли са грешките всеки път ? Факт са, какво тогава ще се лъжеме, че всичко е наред ? Туй е все едно от чешмата все да ти тече кал, а да ти идва сметка за питейна водица. Тогава ще се утешаваш ли с тъпата теза, че макар и кал все пак е по-добре от нищо ? Тезата е тъпа защото е примиренческа, ама нали сме си българчета и сме си закърмени все да ни се подмятат трошички и да се самозалъгваме, че и това ни стига, щото можеше да е и по-зле !
Много хора тук имат неприемливото за мен верую, че видиш ли понеже сме малък пазар и че до вчера и един БДЖ вагон не е имало та трябва да се кефим по презумпция на всеки недодялан модел, само заради с надписа му БДЖ. С такова мижитурско мислене още дълго ще купуваме боклуци, а ще им се кефим като за златни яйца. Срещу това ми е недоволството, че си кривим душите, не за друго.
В нормалния случай тия неща стават така - излиза петиция от името на N броя купувачи от еди кой си форум на маниаци и предупреждават бай мърляч да престане с тъпите си изцепки, че иначе няма да купим повече и един прецакан модел. Действаме единни, а оня понеже гони парата, ще му светне под шапката, че повече бъзик с клиента не може и белким ще почне да се старае повече.

mitko0888:
gzo, вагонът не е никаква грешка и си е достатъчно точен за модел м Н0. Снимката от предишната ми страница казва: On-Rail 33 52 536 7 522 on 13th of February 2003 at coal-loading station in Duisburg harbour. На вагона си пише БДЖ, номерът си му е БДЖ, по разни приказки трябва да пише и Подуене (или ПодуЯне - не знам).

Друг е въпросът че не се се ползва от бг превозвачи на територията на Б.я.

Май всички останали вагони с надпис БДЖ са правени защото се виждат и се движат из белия свят. С тях чичковците в Германия, Австрия и т.н. си комплектоват каквото трябва.

CaLLlo:

Да не бъдем наивни! С риск да ви огОрча, ще ви кажа как виждам нещата. Митко ви го е намекнал, но аз ще бъда по-директен.

Тия вагони ги произвеждат не за вас и за български хобисти, а защото се търкалят в Германия, да, БДЖ вагони, но наети за ползване примерно на пристанището в Дуйсбург, т.е. немски подвижен състав състоящ се от наети бг-вагони и предназначен за немски хобисти. Естествено че Тилиг ще разчта и на нашия интерес, но това им идва като екстра едва на второ място. Е, дано не съм прав!!!
Помните, предполагам, Мерклин-ските думкари с БДЖ надписи и емблема "On-Rail". Тая емблема е сложена едва когато вагоните са отишли там и няма как у нас да има думкари с такава емблема, освен ако някаква част от тях не са били върнати по-късно, но едва ли.

Т.ч. Лиро е съвсем прав да негодува като ви казва - "такива вагони у нас няма!" - да, това са просто немски варианти на БДЖ вагони.

За надписите: Каквото е видял Тилиг в надписите на вагоните там, това и очаквайте на моделите.

А ако искате чисто БДЖ вагони, направете каквото ви казва gzo - снимайте такива вагони, целите и само надписите и им пишете: "Ако въобще ще правите български вагони от тоя тип, ето как изглежда типичният и най-масов вагон у нас: ..." Разбира се вариантите може да са 2 или 3.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия