Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български подвижен състав

<< < (122/152) > >>

ivo:
Готова матрица за 46.125 има само фирма A.C.M.E. Италия. http://www.acmetreni.it/index.php/en/ Преди няколко години беше направена серия BDZ локомотиви 46.002 и 46.125 общо 300бр. И не от любов към Българските хобисти или, че сме пазар от който могат да се изкарат пари :) Изпълнителния директор беше Българин :) г-жа Гергана Ценова. Благодарение само на нея локомотива видя бял ден. За съжаление в българия бяха закупени само 120 бр. и той беше спрян от възмойност да бъде преиздаден. Познавам лично Алесандро Боанапоне управител на АКМЕ :) той няма никакви намерения да се занимава с преиздаването на локомотива. Не се лъжете и от някакви Румънски търговци. Ако Ви се пише то поне го направете към фирма аминтириферовиаре - http://www.amintiriferoviare.com/ Това е Румънския филиал на A.C.M.E. Собственика се казва Адриан и е свястно момче.

mitko0888:
Иво, извинявай но с много от написаното не мога да споделям такава гледна точка.

Няма да повярвам че за нашата 46-ца е правена НОВА матрица. Този локомотив се произвежда от години в десетки най-различни варианти. Не ме карай сега да ти вадя всички каталожни номера от двете фирми, които се правят с ЕДНА И СЪЩА матрица. Измененията за бг би трябвало да са само в малките фарчета до буферите, което изменение ми е много добре известно как може да се направи ВРЕМЕННО в матрицата. Естествено това струва пари, новото оцветяване също струва пари, но като цяло този продукт е отдавна усвоен.

От написаното от теб излиза че едва ли не благодарение на лични контакти някой ни е направил подарък. Ами тогава нека всяка фирма да не прави нищо - тогава няма да се притеснява как да си пласира продукцията и да си връща инвестициите ... Знам че по гръцки е по-лесно, а за съжаление и в Италия им се иска да е така, ама не става!

120 продадени у нас от 300 произведени - хайде тогава ми намери къде в момента може да се купи един от двата модела? Преди време пак някой пита за тези модели и тогава си поиграх да търся навсякъде по света. Имаше единични бройки 1мисля че около 5 останали локомотива в 2 -3 магазина, вкл. и в Америка. В същото време ти гарантирам че продукти на други фирми, произведени само пред иняколко години, могат да се намерят в десетки и стотици магадини в европа. Преди 15 - 20 години мина времето, когато човек си предплащаше за да му напарви някой нещо, че и с твоите пари този някой да реализира печалба. Това време отмина и поне у нас няма да се върне. Ако искаш да си на пазара - правиш продукт, който в определено време ще ти донесе печалба. Може и да ти се иска да е веднага, ама не става.

Моделът не е кой-знае какво. Ще ме извинявате, имам го, много добре изглежда и добре стои, но има много неща които отличават продуктите на акме от роко или флм, например. Сравнявам го с тях защото са от един и същи ценови клас. Мога да напиша още по този въпрос.

И накарая - хайде да не зацикляме пак кой колко много усилия е вложил и как аз съм плюл по него. По никакъв начин не омаловажавам усилията, които положихте няколко човека, вкл. и ти. Но си мисля че това е нормално за един бизнес, дори и в жп моделизма. Може би резултатите са се разминали с вашите тогавашни очаквания, но за мен са напълно нормални. Извинявам се, ако някой от вас се чувства обиден от това мое изказване, нищо лично, изразявам си мнението и до сега никой не ме е убедил че не съм прав.

Колкото до производителите - да правят бг, ако искат. Ако не предлагаш нищо ново и интересно на пазара, краят ти е предизвестен. Само швейцарци ли купуват щвейцерски влакове? По всичките атракциони колко десетки хиляди чужденци идваха в българия? Че от тях поне 80% си имат моделче от влака, на който са се возили. И са дали огромни суми за да се возят. Мислиш ли че няма да дадат 200 евра отгоре? Пазарът е пренаситен с немски, австрийски и т.н. модели, а това което се изкупува и се свършва за по-малко от година - никой не ще да го прави ...

Живи и здрави!

Mironista:
Здравейте приятели,

Благодаря за информацията която ми давате. Аз от около половин година търся да си купя една 46-ца за да мога да си я вържа с пътническата композиция на tillig и sachsen modelle  :heat: :heat: :dance: :dance:

Ако на някой му се откъсне от сърцето ще съм му много благодарен.

Поздрави

Adrian:
Затова - Български производители !!!
RailTune
Bultrains

mitko0888:
И да допълня с малко статистика (че иначе ще завалят всякакви плювни по мой адрес):

Иво обяви модела през април 2010.
Август 2010 показа снимки на прототипа - изцяло нова боя, печат и всичко друго.
ЧАК тогава АКМЕ правят нужните корекции, за да стане това бг 46 а не някоя от многобройните еднакви като модел румънски локомотиви! (груб пример - да поръчам някой да ми прави банята, да ми свърже канала във вентилацията, и чак като го видя да му кажа да си свърши работата както трябва). Разбира се корекциите са породени от забелязаните от всички вас отклонения на модела от характерното за българските локомотиви детайли.
В края на октомври 2010 локомотивите пристигат (два месеца закъснение е абсолютно нормално).
На 16.12.2010 Иво обяви че ВСИЧКИТЕ БРОЙКИ от 46.125 (от румънските) са продадени в Румъния, а месец по-рано у нас имаше останали само 5 броя от българските 002!

Иво, обясни му моляте на твоя приятел италиано, че повече от това никой няма да му сервира на тепсия! В последните две години нещата се промениха много. Ако иска да прави, и да дава сериозно разсрочване, а не да чака парите до месец, ако не иска - всеки може да си купи румънска машина и да ти я даде за доработка :)

Я ми дайте пример на друг модел в този ценови клас, който за ДВА месеца след появата си е вече изчерпан! И то без абсолютно никаква реклама, без да е писано в нито един европейски форум за него, без да е публикувана нито една снимка на оригинала, нито една снимка на модела. Без да е предоставян в нито един европейски магазин и т.н. и т.н. При това - само месеци след като у нас се появи наистина първият български локомотив (макар и не БДЖ), т.е. това е втори бг локомотив, а не първи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия