Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Модели на български подвижен състав
daddy_g:
Дай малко инфо за декалите - къде са правени, цена?
pavel75:
Адри, поздравления - много добре е станало.
Обаче искам да попитам дали сме имали такива вагони. Аз си спомням /поне тези дето пътуваха за Враца/ бяха с едни врати като от автобус - с 4 крила като на Икарус.
Adrian:
моят е зелената версия преди да бъде червено/бяло пребоядисан - върти ми се в главата ,че съм виждал такъв в композиция до Кулата навремето
IKAR да се произнесе !
pavel75:
За червения съм съгласен, за зеления обаче аз нямам спомени да съм виждал за това питам.
IKAR:
Тия вагони ги купиха настаро след промените, някъде в средата на 90-те, от Германия, даже преди да им турят нашите надписи, на тях пишеше Deutsche Bundespost, от след обединението на Германия, но са източногермански, същата конструкция и основа като Y/YB70, само че пощенски. Бяха си зелени, после ги пребоядисаха в червено-бяло. Преди това пощенските вагони и фургоните бяха като 47-а серия, но с по две големи четирикрилни врати хармоника, като на трамвай. Имаше и известен брой полски фургони, които обаче имаха и четири нормални купета, те бяха с плъзгащи се двукрили товарни врати, горе-долу като на старите влакове в метрото. Чакайте втория том на книгата за вагоните, ще стане ясно по-подробно...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия