Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели за локомотиви БДЖ
Vlado:
--- Цитат на: ilfil link=topic=1102.msg21001#msg21001 date=1236888681 ---Язък, че ме повишихте, на ви сега пак новобрански въпроси:
1. Владо, има едни табелки 6.38 х 1.38 мм (напр. "06 016.0") - сигурен ли е размера? Нещо малко непропорционални ми се видят, та затова питам.
2. И още нещо - едни са разделени с точка, други - с тире, трети - с празен интервал. Така ли е? Така ги правих, ама чак сега се сетих да питам, щото съм си тъпичък от дете.
3. Иначе нещата са почти готови, ако смятате и летящото колело да се ецва сега ("сега" = филм вторник, тенеке сряда), моля ДАЙТЕ МИ НАЙ-НАКРАЯ поне само РАЗМЕРИТЕ в мащаб НО! Ще го правя по снимката тука, то се е видяло.
--- Край на цитат ---
Тъй, да отговоря на въпросите:
По т. 1 - размерът на табелите от вида 06 016.0 е 6,38х1,72 (НЕ 1,38)!!! Буквите са високи 1,38 (големите) и 0,86 (малката). Така че внимавай!!! Много е важно размерите на всички табели да са точно тези, които съм посочил (оразмерил) на приложените към списъците картинки!
По т. 2 следвай отново картинките приложени към списъците - там където е тире Е ТИРЕ, пауза - ПАУЗА, точка - ТОЧКА! Например табелата от вида 06 016.0 е с пауза между 06 и 016 и с точка между 016 и 0. Табелата от вида 06-16 е с тире между 06 и 16, а табелата от вида 03.01 е с точка между 03 и 01. И това да се спазва ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ!
По т. 3 ако искаш и ако другите са съгласни, махни по 20 бройки от малкото и голямото БДЖ крило и направи 40 бройки крило с колело. Размерите на крилото с колело са като тези на малкото БДЖ крило.
И искам отново да те помоля да намерим начин и да видим табелите докато са все още на файл, за да може, ако има грешки, да ги коригираме на време, а не после да се чудим кой крив и кой прав по тенекето! О.К.?
novobranec:
Take it easy, дето викат отворковцте в оная държава. В добри ръце си и не бери гайле за тия неща, виж какво писах преди малко: "това не го пускам без проверка не на тенеке, а даже и на филм".
Нещо нета взе пак да се скапва, та не мога да ти покажа какво смятам да ти пратя за проверка. Нещата ще се експортират в JPEG формат, за да съм сигурен, че ще се отворят навсякъде, дето се вика и с отварячка за бира :yes:
Обаче тъпият Photobucket към десетина пъти ми рапортува "Upload failed for BDZ tabeli.jpg with error: A network error caused your upload to fail. Please try your upload again." и просто вече се отказах от again.
Ще го постна утре, ако даде Господ жица.
За сгрешения размер просто си знаех, намирисваше ми. То щеше да го хванеш сигурно и по-късно, ама от това не ми става по-леко. Така че внимавайте и си оглеждайте добре нещата - да не стане "три пъти го резАх и още е късо", че на моя гъз се пише после! То и на вашия, щото работата се плаща. Не забравяйте никога, че без пари е само сиренето в капана и то за втората мишка! :yes:
Ха лека ви нощ сега, че се скапах днеска. Утре - пак на спявка.
novobranec:
Ква лека нощ бе, братче, то дърт вампир сън лови ли го по пълнолуние?
Владо, мани майтапа, ама току-що видях още нещо на снимките. То се е видело, че май много неща ще се преправят, ама давай да питам навреме. Та какво виждам на снимките:
1. На някои табели с цифри, отделени с точка, има кант (напр. 47.05), а на немския чертеж (или е нашенски на немски?) на табелата на 03.01 няма кант. И понеже отдавна на чертежи не вярвам, а само на очите си, това го разбирам като табели с кант за всичките номера, отделени с точки.
2. На табелата на 04-50 няма кант. Това го разбирам като табели без кант за всички табели с номера, отделени с тире.
Моля потвърди горното или ми тегли майната.
3. По въпроса с кантовете на табелите "депо" - там е ясно, описано си е във файла. Обаче има едно голямо НО (не хаш-о, а нашенско "но"). Вие хубаво сте ми наслагали и размерите на буквите там, ама ще трябва да клекнете на компромис.
Най-много ме развесели височината на малките букви на чертежа на табела депо "София", която в 1/87 абсолютно верно е 0,46 мм, или казано на наш език 460 микрона.
Тука има два варианта:
1. Табела с надпис с немащабни букви, на която пише "София" (примерно)
2. Табела с мащабни букви, които са се стопили в машината и на която в левия край има мъгляв контур, донякъде напомнящ буквата "С".
То е ясно какво ще решите, ама го искам потвърдено черно на бяло! :spiteful:
Междувремемно "Фотокофата" ли се оправи или скоростта - не знам, ама все пак успя да го качи тоя файл от цели 46К само за някакви си 3 минути и нещо. Та ето как ще ги видиш нещата скоро, тука е само парче. Пиши устройва ли те (резолюцията е 600 dpi):
Vlado:
Ilfil-е, мамин златен, САМО табелите посочени с кант ще са с кант и НИКОИ други! Или с други думи ВСИЧКИ табели са БЕЗ кант с изключение на посочените ДЕПОВСКИ табели и то само ПОСОЧЕНИТЕ! Останалите деповски също са без кант! Do you understand me?! :clapping: :spiteful:
Vlado:
Цитат: За Владо: Roger! Всичко е без контур освен изрично споменатото. Така ли да ти ги пращам на preview или да дам на Павката разпечатка? Все ми е тая (ама на него може да не му е!)
Можеш да ми ги пратиш на preview и едновременно да дадеш на Павката разпечатка! Даже най-добре е така!
Имейлът ми е: vlakol@gmail.com
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия