Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели за локомотиви БДЖ
novobranec:
Де гиди кротко де! Първо да изкараме Народната република като хората, па тогава ще мислим за преврат! Тя тая царската работа още отсега ми намирисва, но зависи от големината - и на герба, и на компромиса. Обаче ако е нищо от рода на сегашния герб, просто отсега забравяме случката. Ама де да видим. Ако става въпрос за т.н. "борисов вензел" - както във ВВС, "Б"-то с короната отгоре или нещо подобно, може и да се пръкне нещо. Обаче ако са два лъва, които държат трети, който пикае върху четвърти докато пети и шести му се карат - аз съм дотука!
Zazo, преди малко бях малко на зор (служебно, а не стомашно) и забравих да ти кажа нещо. То като е за беля, което не трябва се вижда най-добре. Щото законите на Мърфи важат и при нас. Та повече от учудващо годините 681-1944 се четат! Доколкото разбрах не си на зор, така че имаш време да мислиш бавно, но сигурно - това ли ще искаш или по-стария герб, според който нещо е станало само през 1944 - я основаване, я закриване на държавата, то и аз вече се обърках.
Това е, като се сетя нещо друго - пак в ефир. Жалко, че Павката отнесе пробите, иначе щях да ги сканирам в къщи, та още отсега да се настървявате!
lubomir:
Да, явно въпросът с царския герб ще остане за в близко бъдеще, а може би не е лошо да е пак в отделна тема за да се избистри ясно какъв е бил ползван между 1933-1944. Аз имам един, ама много помпозен ми се види и не знам дали ще стане, пък и дали точно това е слагано по машините. Явно ще трябват снимки от онова време.
novobranec:
Абе Любо, ти виж първо соцгерба, па тогава се облизвай. Много ми намирисва, казах вече. Те царете щото си падат по разни финтифлюшки и досега след толкова практика съм достигнал до някои изводи, засега без изключение от правилото. А именно - колкото по-бедна е държавата, толкова по засукан й е гербът. Ха сещай се ние от кои сме били и все още сме и какво може да се очаква в тая насока!
Между другото, който е любопитен да види новите домашни любимци на Гервасий, може да го направи на съответния коловоз, по който Владо отби темата.
Метнах нещо и в "Направа на сгради", ако не ви мързи може и дотам да се разходите.
Vlado:
Понеже Ilfil с кодово име Илиян спомена нещо за поръчката, аз да поясня - табелите ще се ецват най-вероятно в петък (27 март), тъй като едва тогава ще смогнат от фирмата да ги "нагънат". Ако успеем с Павел да ги вземем същият ден, ще се постарая в събота за срещата да ги раздам по комплекти и ако има ресто и с пари на заявилите ги. Ако нещо в цялата тая розова система се огъне (според Закона за всеобщата гадост), ще направя другата седмица нарочна среща за раздаване на пликчетата (ама не с рушвети).
С две думи съвсем скоро ще имаме хубави български табели за локомотиви за големи мераклии-създатели на роден подвижен състав.
:)
novobranec:
Във вторник имаше едни спешни неща на "вашата" ламарина и остана малко място, та реших да пусна още малко проби. Най-вече причината беше герба на Zazo, но си пуснах и от другите неща, щото обичам да си имам някои такива тънки работи в архива (който определено ще зарадва всеки мангал, ако го докопа за "второвинични" суровини), та да ги показвам ако се наложи. Владо, и твоите лични мераци са на тая проба, ама забравих днеска да ги дам на Павката, както и гербовете на Zazo, щото беше обичайната лудница. Нищо, ще си ги получите.
Та да ви покажа горе-долу с какво ще се заимате от утре, та да се точите отсега. Колко от мераклиите няма да спят тая нощ не знам - то си е ваша работа. Аз моята си я свърших. Извинявам се за голямата картинка, но няма смисъл нещата да се сканират на резолюция под 600 dpi. В действителност мераците ви са много по-добри от това на скана, но вече ви предупредих - бършете си лупите! Ето какво ви чака:
Ха сега скубете си четките! Zazo, гербът на др. Живков по-добре от това не може да стане оттук нататък. Казвай колко ще искаш, ако изобщо още ги искаш. Това 681-1944 се чете, както е и на предишните проби, ама просто скенера не го хваща. Сега поне има и папур отстрани и лъвът е обръснат, опрятен и готов за строеви преглед. Повече от това и Господ да бях, не мога да направя.
Мнения и коментари по "апетайзера", молим!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия