Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Няколко полезни съвети към младите колекционери

<< < (3/9) > >>

XRISTO:

--- Цитат на: caprycorn link=topic=1125.msg15823#msg15823 date=1230253511 ---Представете си следната товарна композиция: вагон от "Брава", до него вагон на "Лима", после "Роко", зад него "Лилипут", Пико, и т.н. Гледката няма да бъде никак приятна...

--- Край на цитат ---

Добре де, ако са товарни какво значение има?Едва ли ще си личи кои са "Роко", кои "Пико", кои " Флайшман" и т.н.
Особено при положение че са на макета, нали? Е, верно че има 2-3 фирми, които ги правят като детски играчки - старите "Механо" и старт-сетовете джуниър на "Пико", но те все пак не са моделистки артикули, а по-скоро детски играчки и никой уважаващ себе си моделист не си ги търкаля по макета. ::)

Сaprycorn:

--- Цитат ---Едва ли ще си личи кои са "Роко", кои "Пико", кои " Флайшман" и т.н.

--- Край на цитат ---
Личи си, и то много!

EMPEROR:
Още едно хубаво правило е, човек да се ориентира и само в 1 мащаб... от личен опит казвам тъй като съм имал 3 едновременно... определено не е добра идея от към финансова гледна точка :)

Сaprycorn:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=1125.msg15852#msg15852 date=1230305680 ---Още едно хубаво правило е, човек да се ориентира и само в 1 мащаб... от личен опит казвам тъй като съм имал 3 едновременно... определено не е добра идея от към финансова гледна точка :)

--- Край на цитат ---
Това естествено се подразбира ;)

EMPEROR:
Знам ли ... :) Доста народ събира в повече от 1 мащаб :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия