Относно старите Пиковски релси,с които са ми всички макети в НО,за подобряването им правя следното:Първо,преди да направя някой макет,нареждам фигурата на земята,след това прибирам излишните релси.Второ,разглобявам фигурата и тъй като релсите ми са втора употреба,пристъпвам към отремонтирането им.В какво се състои рециклирането?!
Първо поставям релсата на равна повърхност на нивото на очите,обърната с траверсите нагоре и я изправям идеално.След това оправям ушичките,които държат релсите към траверсите(разчеквам ги с отверка) и ги почуквам отгоре,по този начин релсата се уплътнява по траверсите и не дрънка като я пуснеш на масата ;DТрето действие е поправка на гнездата на свръзка на релсите.Там обикновенно се наблюдава разчекване на отворите,с помоща на клещички,те трябва да възвърнат правоъгълната си форма.И четвърто действие е поправка на прастинките,които влизат в отворите.Те трябва да бъдат изправени по посока на релсата,като същевременно трябва да имат характерните малки чупки,които служат за контактуване в страниците на отворчетата.
След такова рециклиране и поставяне на макета,не съм имал загуба на ток.Въпреки това,под макета пускам инсталация която през метър е вързана за релсите,това е двойно осигуряване.
Пия Миринда-портокал от 2 литра