Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Осветление на къщички

(1/6) > >>

jopeto:
Моля споделете опита си от направеното от вас в областта. Как се справяте с възможна поява на просвети в матеряла? Ползвате ли хартиени призми,  за да  избегнете този страничен ефект? Има ли опасност от стопяване или деформация на модели, при използване на крушчици. С диоди ще се избегне загравяне? Обаче идва проблема, че диодите са фокосирани. Използвал ли е някой до сега Лайт-компютър? (мисля, че нкой от скъпите модели станции за дигитално управление могат да командват светлинки.)

mill:
Аз смятам да ползвам обикновенни крушки, които ги захранвам от обикновен траф на Пико -14-16 V .Всичките ми сгради обаче са на Auhagen ,а те си имат декорация,в смисъл отвтре се слага черна хартия която на местата на прозорците има имитация на същите -с пердета,завеси...,зависи от модела.Всичко е в комплекта. И не просветлява.Тая гара на снимката -доста е посветила и не съм забелязал да се нагрява,деформира стени и т.н. Просто и лесно изпълнимо. :yes:

lubomir:

--- Цитат на: jopeto link=topic=1397.msg19449#msg19449 date=1234453683 ---Моля споделете опита си от направеното от вас в областта. Как се справяте с възможна поява на просвети в матеряла?

--- Край на цитат ---
Ако всичко е залепено както трябва, няма да има проблеми с просвета.

--- Цитат на: jopeto link=topic=1397.msg19449#msg19449 date=1234453683 --- Ползвате ли хартиени призми,  за да  избегнете този страничен ефект?

--- Край на цитат ---
Не, по прозорците има обикновенно хартия която имитира пердета примерно. Това би трябвало да е достатъчно

--- Цитат на: jopeto link=topic=1397.msg19449#msg19449 date=1234453683 ---Има ли опасност от стопяване или деформация на модели, при използване на крушчици.

--- Край на цитат ---
Не , освен ако крушките не са допрени за някой пластмасов детайл.

--- Цитат на: jopeto link=topic=1397.msg19449#msg19449 date=1234453683 ---Използвал ли е някой до сега Лайт-компютър? (мисля, че нкой от скъпите модели станции за дигитално управление могат да командват светлинки.)
--- Край на цитат ---
Честно, тези лайт компютри мисля че не си струват парите. Инак за някой светлинни ефекти има и по прости и евтини електронни устройства

staff123:

--- Цитат на: jopeto link=topic=1397.msg19449#msg19449 date=1234453683 ---...диодите са фокосирани...

--- Край на цитат ---

В каталога на Конрад съм виждал нефокусирани. 360-LED или нещо такова. Но не знам дали стават за целта, а и са доста по-скъпи.
:)

TANO:
Да се направя и аз на вещ по въпроса:
Та значи на тия хартиени облицовки не може много да се разчита. Преди да си сглобите сградата я боядисвайте отвътре с черна боя. А за осветление ползвайте светодиоди с насочено излъчване и ги поставяйте с/у някои от прозорците, като може да им направите и допълнителни стени от кадастрон. Това - за да не светят всички прозорци на сградата. Все пак трябва мислим и за сметката на тока, нали? ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия