Напълно съм съгласен с горенаписаното (че хола не стига). Виден наш хобист ми спомена, че в новостроящата му се къща хола ще му бъде 6 метра дълъг... Колкото и да се радвам за него, поради това че той е от най-изявените и уважавани хобисти, тайничко ме обзема леко завист, понеже както и да ги въртя моите стаи все са по 5 метра дълги и се замислям дали да не прибегна до услугите на класическото устройство "Чук, секач & манго - Българското Канго" (все пак хола ми граничи със стаята обречена за макет)... От друга страна в известен смисъл има вероятност сегашния ми живот да поеме в доста различна насока и посока (в добрия смисъл), та в тази връзка да питам (особено колегите от Варна и Бургас) - има ли някаква опасност ако макета ми е (на закрито разбира се) близо до морето, може ли да ми ръждясат релсите (Пико А Глайс) и точиланцата на по-старовремските локомотиви от соления морски бриз?
Добре дошъл колега, успехи и много приятни мигове с хобито, колкото до мащаб 1:1 - винаги съм си мечтал за една точно определена композиция в двора