Аз като локомотивен машинист имам една лека катастрофа през 1998г, тъкмо бях новобранец на 3 месеца служба ...
С колегата обслужвахме пътнически влак до гара Копривщица с ЕМВ 32-101/102 ...на гара Столник предупредителния светеше зелено, входния зелено, веднага след входния е дясна крива и веднага са стрелките ... перкаме си с 90км/ч(тогава все още не беше в сила ограничението за ЕМВ-тата от 80км/ч)...и изведнъж гледаме втората стрелка за отклонение ...прас екстрено - с 60км/ч в стрелките и с 35км/ч се нацепихме в домуващите на коловоза платформени вагони ...за щастие имаше само няколко охлузени баби сред пътниците ... още си пазя позлатения швейцарски часовник, с който тогавашния министър Вилхелм Краус ни награди пред камерите на Нова ТВ.
Куриоза беше секунди след удара, след като бяхме избягали назад при пътниците ...една бабка се провикна към машиниста "Къде караш, бе, чифут?" ... малко по-късно, след като разбра че ако не бяхме успели да намалим скоростта преди удара, щеше да е "гушнала букета" му каза "Ела, бабе, да те цунем" ...

Иначе колегите тук ще потвърдят, че сгазвания на хора, животни, удари на превозни средства по прелезите със спуснати бариери са почти ежедневие в железницата, по медиите отразяват само когато стане нещо сериозно ...