Не знам за дигитракс, обаче аз имах проблем с 4-5 декодера от преди 2 г(които изглеждаха много примамливо заради цената в конрад), които са производство на TAMS-немска фирма. В комбинация с мултимауса, декодерите замръзват и локомотива става неуправляем по време на движение за 10-15 сек(което си е много и води до принудително натискане на бутона СТОП - инак катастрофата е неизбежна. Не помогна нито поставянето на ГОЛЯМ допълнителен кондензатор към декодера, нито пренастройката на всички възможни CV-та. Да не говорим че мултимауса не можеше да го програмира, та трябвяше да използвам стария маус. Той пък не може да пише над 100.... Изобщо боклук

Загубеното време и вложени пари в опити да ги накарам да заработят ми излезна в пъти по-скъпо. След проучване в нета се оказа че фирмата дава едно доста странно обяснение, а не решение на проблема. Като резултат декодерите събират прах в момента. Така че наистина всички пишат за съвместимост между централите и декодерите, но реално не всичко е толкова добре колкото изглежда. Но виж принципа
"опит-пари, пари -опит - СЪВЪРШЕНСТВО" важи в пълна сила. В края на краищата ученето също струва пари

Човек само като изгори персонално му стават ясни някои неща. При всички положение аз не бих се хванал на въдицата за евтина европейска с-ма за управление с евтини американски декодери. Просто две евтини неща ми идват в повече

Освен това почти всички декодери са еднакви на външен вид

. За незапознатия човек в такъв случай разликите в цените на различните производители е неоправдана.
Оказва се, че дори при една и съща елементна база, софтуера играе не по маловажна роля, и крайния резултат може да бъде от впечатляващо разочароващ при някои известни производители до впечатляващо добри при други по-неизвестни.
Същия пиниз се забелязва и при моделите: няколко фирми правят един и същ модел(примерно БР132), обаче всичките фирми с различни цени(и с различни конструкции, проблеми, детайлност, надежност...).
Ако все пак позволиш да ти дам съвет, то той е: Вземи си управлваща с-ма от същия производител от който вземаш декодерите. Това ще ти гарантира горе долу нормална работа. За съжаление евтини декодери обикновенно си искат скъпи с-ми за управление и обратното.
Така че препоръчвам пробването. Парите са си твои и ти ще решаваш.