Автор Тема: Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)  (Прочетена 74776 пъти)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re:Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)
« Отговор #150 -: 31 Март 2009, 08:41:11 »
Цитат на: ilfil link=topic=1493.msg21932#msg21932 date=1237997706
Извинявам се, но пак ще задам един тъп въпрос . Знам, че не му е мястото тука, но не видях подходяща тема и не знам къде да питам, нали съм си новобранец. А и евентуално от отговора може да спечелите всички. Или някои поне.
Та питам аз може ли някой да ми намери чертежи на ей това нещо:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Trumpeter/Trumpeter_WR360C12_35/Trumpeter_WR360C12.html
Това е само за онагледяване - моля не обръщайте внимание на мащаба, той и мене не ме интересува.
Май имаше нещо в много старите Modelleisenbahner, някъде от 70-те години (на миналия век).
За което мерси предварително!

Те ти старите чертежи , ама не са пък чак от 70-те години , само от `88!!! ;)

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1498.new.html#new

;D ;D ;D

novobranec

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #151 -: 31 Март 2009, 09:37:37 »
Pach, мерси за грижите! Верно - не е кой знае какво, ама все е нещо, от което може да се почне. Плюс снимки, естествено. Хубавото тука е, че размерите са направо в НО, щото аз за разлика от Сашо мразим да сметам!
Не знам защо, ама чертежа мирише на Modelleisenbahner някъде от 80-те години... Може и да поразровя виртуалните он-лайн архиви да проверя дали съм прав. Пак мерси!

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #152 -: 31 Март 2009, 10:26:17 »
Мога съвсем точно да ти кажа от кои два броя го сканирах вчера , но по понятни причини , няма да го направя тук (и не е заради колегите , а по скоро заради мрежата).
В интерес на истината с един колега от друга държава , си разменихме (е аз още му сканирам де... :blush2:) доста от старите броеве на въпросното списание , което се оказа , че все още съществува!
Ако някой от администраторите прояви интерес (ама истински) бих могъл да му изпратя цели годишнини от това списание във два формата - PDF или DJW .Може да се направи отделна секция към сайта , защото особено по-старите броеве имат много ценна информация,чертежи и снимки !Така или иначе това си е най-чистото моделистко списание което знам!За нашто хоби де... :blink: ::)
Другото решение на този така болезнен въпрос за моделистта е закупуването на онзи списък (по-точно част от него) за когото търся спонсори .Трябват ни около 500 лв (до 1000 лв мах.) за да мога да започна някакъв пазарлък все пак.
Тук голяма помощ ни оказва и г-на Гиргинова  :good:, който в момента "дебне" :spiteful: из ибея по този спъсък , но макар да не разбрах точно какво имаше предвид , твърди че някой неща ги има на мнооооого по ниски цени спрямо предлаганите от продавача...
Ще видим какво ще стане! :yes:

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #153 -: 31 Март 2009, 12:47:32 »
Пламене, ако става въпрос за т.нар авторски права, хич и не се занимавай с глупости. Просто качвайте всичко, каквото падне и смятате, че би било полезно за хобито. Мен малко ли ме крадат, че аз да не правя същото. Ако не беше така, досега да съм станал милионер от хонорари за авторски права, ама чушки ;D Нямам време да сканирам, иначе досега да съм PDF-нал и качил в мрежата уникалните книги за Икарус например и някои други интересни за нас неща. Все пак думнах 200 лева за тях, мои са си, ще ги споделям с когото си искам. Нали така :) Извинявам се за пуснатото не където трябва мнение....
« Последна редакция: 31 Март 2009, 12:51:58 от IKAR »

novobranec

• Гост
« Отговор #154 -: 31 Март 2009, 21:14:44 »
Pach, може ли и аз да проявя интерес, нищо че не съм администратор, нито чиновник? Особено ако под "по-старите" имаш предвид ония от 70-те години - все още черно-бели и със зелените корици.

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #155 -: 31 Март 2009, 21:44:47 »
Цитат на: pach link=topic=1493.msg22312#msg22312 date=1238484377
Мога съвсем точно да ти кажа от кои два броя го сканирах вчера , но по понятни причини , няма да го направя тук (и не е заради колегите , а по скоро заради мрежата).
В интерес на истината с един колега от друга държава , си разменихме (е аз още му сканирам де... :blush2:) доста от старите броеве на въпросното списание , което се оказа , че все още съществува!
Ако някой от администраторите прояви интерес (ама истински) бих могъл да му изпратя цели годишнини от това списание във два формата - PDF или DJW .Може да се направи отделна секция към сайта , защото особено по-старите броеве имат много ценна информация,чертежи и снимки ! ...

Точно така и дори вече знам какво да ти искам ако го имаш:
Аз го имам, но не е сканирано за да го закача - от MODELLEISENBAHNER  брой 2 от 1970 страница 33 - чертеж на цяла страница, легнал, тип ландскейп. Цялата статията е на страници 32-34, но може и само 33. Ако го намериш закачи го в тая тема:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1102.0.html

novobranec

• Гост
« Отговор #156 -: 01 Април 2009, 00:20:40 »
И аз съм на опашката след Сашо, щото видях къде трябва да се закачи това, дето не знам още какво е.
И ощенещо се сетих чак сега - Сашо, кво стана с калкулатора, бре? Щото нещо си траеш, да няма проблеми?
И си виж там пощата, има разни картинки за тебе - баш от тия, дето ги обичаш са повечето.
(За другите, та да не завиждат, или да завиждат още повече - на картинките няма цици, а колела)

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #157 -: 01 Април 2009, 02:56:34 »
Илияне, видях, проверих, пипнах, изкефих се, после ти написах писмо,
но ти тая поща тук я отсвирваш най-редовно!     

novobranec

• Гост
« Отговор #158 -: 01 Април 2009, 08:37:02 »
Кво отсвирвам бе Сашо, че нещо не разбрах? Кво значи "тая поща тука"? По пощите ми, дето ги имаш, нема нищо от тебе. В "моите съобщения" също.

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #159 -: 01 Април 2009, 09:09:30 »
Пуснах го отново, нещо е станало, знам ли ..

novobranec

• Гост
« Отговор #160 -: 01 Април 2009, 10:00:22 »
Абе приятелю, не ме стряскай така! Това дето го повтори вече съм го чел, мислех че има нещо ново! Даже съм ти и отговорил снощи - там за шрифтовете, камионите и всичко останало. Май наистина някой не си чете пощата, ама дали съм аз? Питам и отговор не искам.  :yes:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #161 -: 02 Април 2009, 09:28:26 »
Ще проверя (не кой чел и кой не...) за списанието 2/1970 - като остане време , че имам да наваксвам.Имам некъв смътен пресантиман за кво иде реч , ма да видим... :blink:

novobranec

• Гост
« Отговор #162 -: 02 Април 2009, 09:46:36 »
Pach, днеска на линия ли си? Щото преди малко колегите ми казаха, че са пуснали нещо в повече без да искат и май са огради. Не знам точно какво е, но след малко като се затътря дотам, ще видя. Та ако са огради да ти ги запазвам ли? Не те рекетирам - твоя воля, имаш правото винаги да се откажеш. Ама питам, щото се изви опашка от мераклии, та да знам какво да правя (и ако са оградите). Zazo да се моли да не са неговите гербове, щото ще почнат да му идват странни мисли да ги вземе и тях. А с толкова много соцгербове немам идея какво ще прави!

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #163 -: 02 Април 2009, 13:24:30 »
Ако са оградите , взимам ги (един кв.дв.=18 броя - нали така?).
Дай местоположение (виж другата тема ...) , че се разминаваме из темите само  :blink:
На линия съм , ама от вчерашното ми отсъствие не мога и тук (във фирмата) да се добера до компютара... :blush2:

novobranec

• Гост
« Отговор #164 -: 02 Април 2009, 19:42:38 »
Pach, за стиковането може да използваш за свръзка Павката - така както направи днеска Zazo. И май остана доволен - от мене или от видяното не знам.
Има един малък проблем обаче - колегата каза, че са пуснали нещата още веднъж, защото първата заготовка приплъзнала за секунди на валяка в машината. Затова от единия край се е преецвала и едната от оградите е дала фира. На мястото си е, но е много изтъняла и просто се скъса при пренасянето. Прилича горе-долу на оградата на Офицерския клуб след бомбардировките през 1944. Та смятам да ти предложа следното: вторият опит със всички читави огради заминава за Ловеч, щото Ицо беше преди тебе на опашката. Ако те устройват 17 огради от другата заготовка - вземай ги. С намаление за некачествена продукция. Ако не те устройва - утре или другата седмица ти пускам нови.
Ицо, ще гледам утре до обяд да мина през Адри, щото в единия магазин ми е почти на път, но е там само до обяд. А до "Редута" поради трудова заетост няма да мога да стигна поне до края на седмицата, даже и да бях опълченец! Засега хоризонтът е чист, но ако нещо се преебат нещата, ще ти ги пратя по пощата, ако ти е спешно. А ако не ти е и не успея да го свърша утре, ще стане другата седмица.
Герваско, вчера ме осени една идея свише - турих един орел от твоите проби в средата на моята ограда и просто се успа. Резиденцията на Фюрера пасти да яде! Може да ти постна снимка тука да те издразня, ама по-нататък, щото сега светлината е калпава и не става за фотографиии