Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)
pach:
--- Цитат на: ilfil link=topic=1493.msg21932#msg21932 date=1237997706 ---Извинявам се, но пак ще задам един тъп въпрос . Знам, че не му е мястото тука, но не видях подходяща тема и не знам къде да питам, нали съм си новобранец. А и евентуално от отговора може да спечелите всички. Или някои поне.
Та питам аз може ли някой да ми намери чертежи на ей това нещо:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Trumpeter/Trumpeter_WR360C12_35/Trumpeter_WR360C12.html
Това е само за онагледяване - моля не обръщайте внимание на мащаба, той и мене не ме интересува.
Май имаше нещо в много старите Modelleisenbahner, някъде от 70-те години (на миналия век).
За което мерси предварително!
--- Край на цитат ---
Те ти старите чертежи , ама не са пък чак от 70-те години , само от `88!!! ;)
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1498.new.html#new
;D ;D ;D
novobranec:
Pach, мерси за грижите! Верно - не е кой знае какво, ама все е нещо, от което може да се почне. Плюс снимки, естествено. Хубавото тука е, че размерите са направо в НО, щото аз за разлика от Сашо мразим да сметам!
Не знам защо, ама чертежа мирише на Modelleisenbahner някъде от 80-те години... Може и да поразровя виртуалните он-лайн архиви да проверя дали съм прав. Пак мерси!
pach:
Мога съвсем точно да ти кажа от кои два броя го сканирах вчера , но по понятни причини , няма да го направя тук (и не е заради колегите , а по скоро заради мрежата).
В интерес на истината с един колега от друга държава , си разменихме (е аз още му сканирам де... :blush2:) доста от старите броеве на въпросното списание , което се оказа , че все още съществува!
Ако някой от администраторите прояви интерес (ама истински) бих могъл да му изпратя цели годишнини от това списание във два формата - PDF или DJW .Може да се направи отделна секция към сайта , защото особено по-старите броеве имат много ценна информация,чертежи и снимки !Така или иначе това си е най-чистото моделистко списание което знам!За нашто хоби де... :blink: ::)
Другото решение на този така болезнен въпрос за моделистта е закупуването на онзи списък (по-точно част от него) за когото търся спонсори .Трябват ни около 500 лв (до 1000 лв мах.) за да мога да започна някакъв пазарлък все пак.
Тук голяма помощ ни оказва и г-на Гиргинова :good:, който в момента "дебне" :spiteful: из ибея по този спъсък , но макар да не разбрах точно какво имаше предвид , твърди че някой неща ги има на мнооооого по ниски цени спрямо предлаганите от продавача...
Ще видим какво ще стане! :yes:
IKAR:
Пламене, ако става въпрос за т.нар авторски права, хич и не се занимавай с глупости. Просто качвайте всичко, каквото падне и смятате, че би било полезно за хобито. Мен малко ли ме крадат, че аз да не правя същото. Ако не беше така, досега да съм станал милионер от хонорари за авторски права, ама чушки ;D Нямам време да сканирам, иначе досега да съм PDF-нал и качил в мрежата уникалните книги за Икарус например и някои други интересни за нас неща. Все пак думнах 200 лева за тях, мои са си, ще ги споделям с когото си искам. Нали така :) Извинявам се за пуснатото не където трябва мнение....
novobranec:
Pach, може ли и аз да проявя интерес, нищо че не съм администратор, нито чиновник? Особено ако под "по-старите" имаш предвид ония от 70-те години - все още черно-бели и със зелените корици.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия