Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Разглобяем (модулен) макет

<< < (4/14) > >>

XRISTO:

--- Цитат на: zazo link=topic=1500.msg29094#msg29094 date=1254483684 ---Това за цените пико/тилиг, нещо не ми се връзва, провери пак. Стрелките (скъпото при релсите) на тилиг са около 2 пъти по-скъпи от тези на пико.

--- Край на цитат ---

Тук може да се поспори."Тилиг - Стандарт" има стрелки баузатц, които нямат по-евтин аналог.Виж "Елит"-а са си скъпи, но пък чувам, че са по-предпочитани.Аз лично съм се спрял на "Стандарт".  :good:

Dare_Devil:
Сравнявам цени от тук: http://www.tillig.com/cgi-bin/tillig.pl?templ=tillig-pl/index.html и тук: http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=shop&grand_id=4&parent_id=4&sss=4&action=search&pagenum=2 и определено сравнението е в полза на Тилиг. Сега, верно е, че с немския не се разбираме, ама никак, и може да пише нещо, дето не го разбирам (например цените на Пико да са за комплект от няколко, пък на Тилиг за една бройка), но от това което виждам - Тилиг ми се струват по-евтини.

zazo:
Да има значение какво сравняваш. Тилиг имат две системи от релси, т.е. общо с тази на пико стават 3. Подредени ценово като гледам са в следния ред:
1. Tillig H0-Standard Gleissystem (Weiche 15° links - 9.95 Euro)
2. Piko A-Gleis (Weiche WL - 11.95 €)
3. Tillig H0-ELITE Gleissystem (EW 2 links - 20.50 Euro)

За мен цените на стрелките са важни, защото като цяло те формират по-голямата част от сумата, която човек дава за релсов път. Нямам впечатления за Tillig H0-Standard, нека някой друг сподели. Но разликата Piko A-Gleis и Тillig H0-ELITE, определено си заслужава. Въпреки това аз за себе си предпочетох да мина по-евтино и може би ще съжалявам. Хубавото на Тилиг е че предлагат баузатз варианти, които като цени на H0-ELITE са съвсем близко до Piko A-Gleis, е остава това, че едните трябва да си ги сглобиш сам.

Dare_Devil:
Опитвам се от сутринта (дано не види началството с какво се занимавам в офиса) да нахвърлям план на макета в Wintrack. Тая програма има ужасен интерфейс! За капак на всичко туториала и хелпа и са на немски. Мисля си за нещо подобно на макета на Владо. Ето груба скица на хартия:

Долу е "подземната" част на макета. Схемата ми харесва, тъй като ще има начин да се разминават влакове в гарата, има си мост, тунел, може да се направи прелез (все неща, които ме радват), ако под земята се сложи още един коловоз ще може и там да се разминават влакове...

EMPEROR:
А сега обадения, дето краде проекта на Владо!  :lol: :lol: :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия