Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Разглобяем (модулен) макет
liro4605:
http://img405.imageshack.us/img405/8159/plan4y.jpg
Това имах предвид като казах да обърнеш стрелките.Сега от едните глухи,ще може да пристига на другите глухи
Dare_Devil:
pach, вариантът, който си предложил наистина е много богат на възможности, особено допълнението с двойната линия. Не ми допада единствено варианта с двата моста на различни нива, тъй като бях замислил там да използвам не цялостен модул, а просто самостоятелен мост, който да се поставя пред вратата и наистина да виси във въздуха. Иначе наистина, трябваше да доуточня, че става дума за IV/V епоха, съответно пълно отсъствие на парни локомотиви (добре де, някой ден може да разходя някой атракционен ;) ), като отдавам предпочитанията си на пътнически вагони.
Иначе това е вариант, който аз самият не бих могъл да измисля - по-раздвижен е и изглежда по-разхвърляно, както би изглеждал и в реалността. Всички варианти, които съм предложил аз до момента са прекалено подредени и подозирам, че реализирани ще изглеждат прекалено стерилни и нереалистични.
Всъщност идеята ми беше голямата гара да е в урбанизиран район, а в единия ъгъл да има малка планинска спирка, за която много ми допадна подхвърленото на шега предложение на Caprycorn за вилната зона :)
pach, моля те, дай ми файла за WinTrack, за да го разгледам по-подробно и евентуално да си поиграя още с него :)
pach:
Макар и в суров вид стават за първоначална обработка.
Файловете са качени успешно.
Линковете за достъп до файловете ще бъдат активни до : Сряда 01.06.11.
Файл : track1.tra
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=48cdc188d5
Файл : track2.tra
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=15abc8a016
Впрочем, наистина твоята идея е прекалено стилизирана и на мен това е още една причина
да не ми изглежда добре.
Идеи колкото щеш... и винаги са повече от колкото могат да се реализират,
особено при ограничението на шкафовете.
Тази идея (моята) е една стъпка над чудесния макет на Ясен - все пак има две нива!!!
Впрочем така гарата е достатъчно обособена, особено ако двата глухи коловоза до ръба на макета са
челни за пътнически вагони (само още перони ще напляскаш), а двата глухи до вратата,
стават перфектно за едно двойно дизелово депо например.
От към спирка - тя пак може да си стане - пред прозореца с изтеглена приемна сграда в единия ъгъл,
където да ти е и вилната зона. Урбанизирана среда на такава малка гара не върви да се слага (освен ако не е фототапет)
щото все пак площа на най-големия ти шкаф не е кой знае колко огромна, че да слагаш дори триетажни сгради.
Гарата ти е малка и това е...можеш да загатнеш все пак и някакво градче, но малко...
В тунела ако сложиш разменни коловози, ще имаш перфектно разминаване на поне три композиции върху целия макет,
като едната винаги ще изчаква в тунела.
Река и т.н. можеш да сложиш навсякъде където ти душата харесва (че и за езерце до вилната зона има място)
щото всичко около линията е въпрос на фантазия и добра преценка на разполагаемта площ.
Мостовете пак може да са една обща конструкция (не го разбирай дословно"модул"),
като просто ги сглобиш на една обща дъска с размери 25 х ~80 см.
Но пък разгледай снимки в мрежата, как изглеждат два моста един над друг,
с преминаващи два "пътника" в различни посоки!!!
;D
Dare_Devil:
Всъщност наистина, твоят вариант не си противоречи по никакъв начин с идеята ми за планина в ъгъла и спирка там.
Колкото до разминаването - как може да се реализира, при положение, че поне на първо време (а може и изобщо), не смятам да използвам цифрово управление?
А за файловете - с каква версия на WinTrack си ги правил, че не мога да ги отворя - моят пищи "Unexpected file format", и подозирам, че причината е, че са правени с по-нова от моята версия.
pach:
Е браво ... :prankster:
...при това е версия работеща на български език ---> Wintrack V8.0.2
:good: ето още един дето ще се насочи към SCARM-а на Микси - неговата програма има всички важни
релсови системи в трите основни мащаба и също прави наклони (вече) а за 3D--> при теб е въпрос на (развинтена) фантазия :haha:
Разминаването лесно се реализира (при mоята версия на плана) и в аналогов режим (DC)
просто разделяш макета на два токови кръга (при стрелките които разклоняват от/към тунела,
и си готов!!! ...на първо четене...не че не е лесно, но си иска схема и ...малко обмисляне де.
Правено е преди, прави се сега, и ще се прави и за напред (прозвуча ми почти като първите реплики в "Армагедон" :sarcastic:).
:lol: :lol: :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия