Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Съвместимост м/у цифрово управление и аналогов влак

<< < (10/15) > >>

bdz43r:
Има значение, защото светодиодите са до 5 V обратно напрежение. Трябва да им се слага по един обратен паралелен диод за другия полупериод.

XRISTO:
optron,един забавен въпрос.Дали мога да "спретна" грец със четири светодиода и дали ще си работи нормално?Според мен - да, но нека чуем мнението на човек с по - голям опит.  :yes:

optron:
Теоретичният отговор е да. Естествено, пак си трябват резистори. В общия случай схемата ще работи като два по два последователно свързани и спаралелени в противоположни посоки диоди с принадлежащите им резистори.
Практичният отговор е, че не виждам къде ще има приложение тази схема - по-добре ще е четирите последователно и на тях един резистор. Така се спестява един резистор и се харчи по-малко ток.
Колкото до обратното напрежение, аз лично не съм имал проблеми при свързани диоди в схема с променлив ток. Явно си издържат. Мисля, че резисторът помага за това ...
В разните спецификации дават обратно напрежение при постоянен ток. Сигурно има значение ...

kossis:
В крайна сметка мога ли да сложа декодер на аналогов влак без проблеми и той да стане цифров ??? Имам няколко Пиковски влака с правотокови аналогови моторчета.

Та идеята ми е да им сложа по един декодер и да работят на цифрово трасе с Мулти маус.
Консумацията на моторчетата е от 100 милиампера. Но ме притеснява видът на мотора дали е удачен за цифровизиране ???

Някой ако е правил подобно нещо нека да каже става ли ?

pavel75:

--- Цитат на: kossis link=topic=1511.msg102861#msg102861 date=1452526605 ---В крайна сметка мога ли да сложа декодер на аналогов влак без проблеми и той да стане цифров ??? Имам няколко Пиковски влака с правотокови аналогови моторчета.

Та идеята ми е да им сложа по един декодер и да работят на цифрово трасе с Мулти маус.
Консумацията на моторчетата е от 100 милиампера. Но ме притеснява видът на мотора дали е удачен за цифровизиране ???

Някой ако е правил подобно нещо нека да каже става ли ?

--- Край на цитат ---

Можеш. Хубаво е преди да питаш да потърсиш. Ето ти една тема, но има още много:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4563.0.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия