Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Съвместимост м/у цифрово управление и аналогов влак
Montsegur:
Здравейте
Още един новобранец на хоризонта. Реших да ползвам "употребена тема" да си задам въпросчето тъй като заглавието доста подхожда а и има доста подобни питания в нея.
Та наскоро се сдобих с някакъв състав -предимно аналогов(всъщност всичко без 1 брой), който се опитвам да цифровизирам в момента. Като цяло ми се получават нещата с някакви забележки но за сега се уча и компромисите са наложителни.
От няколко дена чета и търся отговори на проблемите с които се срещам, за съжаление на доста от тях не окривам подходящ отговор.Та ще ми се наложи да попитам и се надявам ако получа отговор да успея и да го разбера(ниво електротехника-подмяна на кондезатори).
Та имам си един Proto 200(Life-A-Like Китайски) Локомотив, на който при поставяне на декодер се наблюдава потегляне след което при подаване на по-висока скорост локото спира и след около 5-10секунди отново тръгва, движи се 2-5 секунди и отново спира.Интервала на престой се увеличава а на движение намаля с подаване на по-висока скорост.До момента тестовете през които съм го прекарал : подмяна на декодера с абсолютно същият работещ на друг локомотив, възстановяване на аналоговият режим и тест на аналогова релса-работи въпреки че не развива доволно висока скорост(но по-висока от тази при която успявам да го поддържам в движение без спиране на цифровата релса), поставяне на аналоговата платка межди декодера и мотора, сега мисля да обърна веригата да я поставя преди декодера изцяло но ме съмнява да помогне.
Мислите ми се насочват в посока на добяване на елементи пред двигателя, но не съм сигурен какво би помогнало, бубина(в Бургас не успях да открия да подменя такава преди около месец), друг елемент?
Опитвам се също да променям CVтата на декодера но за сега без успех, веселото е че поради китайското изпълнение надписи по мотора липстват а и по самото локо трудно се открива модификация-GP7 е най-доброто до което стигам за сега.
Някаква идея, подсказка би могла да е полезна че за сега съм зациклил в промяна на схема и толкова.Аналоговата платка е тази : https://www.google.bg/search?q=440-x002+1998.07.03&biw=1842&bih=995&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqxuymlNvKAhXKFywKHSbtDkcQ_AUIBigB#imgrc=BDLtVLPtS6gQIM%3A
pach:
Здравей!
Това ли си направил при слагане на декодера?
Montsegur:
Общо взето да, поне това правя при другите, при този само се наложи да поставя декодера на мястото на аналогавата платка-двете са с 8 пина и пасва идеално, проследил съм връзките и схемата е вярна.Оранжевата и сивата може да са разменени, но мисля че това не е от значение за работата а само за коректната посока.
pach:
Това ли е платката ти?
Montsegur:
Абсолютно, като гледам основата ми прилича и влака да е същият.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия