Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

G10 (43221/62222) на Roco

<< < (5/12) > >>

widowmaker:
и още една:

widowmaker:
Светодиодите най после дойдоха от конрад, заедно с тях и боите - RAL8012 и RAL6008.
RAL6003 си имам отпреди - ревелска.
До тук всичко е добре, рефлекторите са боядисани вече в традиционното за тая епоха бяло и...
И... следва драмата с размера на светодиодите, вижда се колко са големи на снимката - калайдисах им изводите безпроблемно,
но за залепяне на тънки кабели към тях ще трябва да се поизпотя..
Иначе светят много добре, спектърът им е топлото на топлобялата светлина :)

XRISTO:
А какви кабели ще използваш?Аз лично най-ситните, които съм виждал са от писците на харддиск, към рамото (там преминават в лентов кабел и са неизползваеми), но пък са много къси, а и нали се сещаш колко хардове съм разсипал за да осветя два вагона...  :yes:

pach:
Става и обикновен емайлиран проводник (от бобини) калайдисан само където се споява.На останалото място емайла (лака) го защитава достатъчно от къси съединения и като се мине и с боя ,не си личи - по-точно стават като истинските.
Друга практика е около светодиодите да се изградят тези "фенери" от смола или поксипол , или нещо подобно и подходящо за формата и обработката.Тогава размера на светодиодите не е такъв проблем.Недостатък - стават неразглобяеми , тоест при евентуално дефектиране се правят нови фарове!
Предполагам ,че widowmaker  го знае , но за тези дето се чудят какви проводници да ползват...
 ;D ;D ;D

widowmaker:
Имам хубав едножилен кабел, много тънък - 0.15см^2, който си е точно за такава работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия