Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Поръчки за фотоец!
novobranec:
Нищо нямам лично против Мишо, защото не го и познавам, това беше просто пример как трябва да се работи и как го правят хората. Някъде да съм го нарекъл "печелбар", "търгаш" или нещо подобно? Писах някъде тука по друг повод, че явно така и ще си умра прост по отношение на т.н. бизнес. Не мога да печеля от сродни души и това е! С тоя пример не ставаше въпрос за високи или ниски цени, а за самият подход по принцип, извинявам се на всички дето нещо не са разбрали.
А иначе твърде отдавна съм не само в моделизма, а и в тоя шибан живот и много добре знам, че във всяко стадо си има и мърша. Като май за българина критичното число е 2 и оттам нагоре. За българина-моделист е още по-малко, за съжаление. Макар че повечето са свестни.
И понеже явно ще трябва да се смени подхода, смятам и аз да го направя. Ето каква е ситуацията дотука:
1. Гервасий си е дал паричките, но ще го преработвам утре и вероятно ще го ецваме в петък, още веднъж се извинявам за закъснението и се надявам, че не е критично. Пак повтарям: парите не са в мене, а и да бяха нищо не печеля, щото не съм банка да ги въртя през това време, а и не става въпрос за милиони. Какво прави Павката с тях, не знам :yes:
2. Току-що говорих с колежката - почват да ецват. Нямам нищо против Пламен, но понеже го бях помолил да ми отговори днес до обяд какво мисли за неговите огради, а той не го направи по незнайни за мене причини, това го считам като отказ и му спрях нещата. Имам предвид конкретно за това ецване, а не по принцип.
3. На Ицо оградите се пускат и ще намеря време да ги занеса на Адри без комисионна, макар че не ми е много на път. Но понеже ще се наложи утре да ги платя, ако Адри не ми даде на момента сумата от 20,50 лв. не получава нищо и за никого. Вие после си се оправяйте с парите както искате, аз обичам като си свърша работата да си получа полагащото се (което, пак казвам, в случая дори не е и за мене, а всичко отива във фирмата).
3. Нещата на Zazo също казах да ги пускат. За моя сметка засега.
4. Оттук нататък всички поръчки ще се плащат предварително в размер 100% - лично или чрез Павката, на място при колежката. Не искам повече да се разправям за тия работи с колегите и шефа, защото ви казах отдавна какви са изискванията за нови клиенти. И затова предпочетох аз да ги платя тия неща, за да ми е мирна главата. А вие ако искате ми ги плащайте после и си ги вземайте, ако не искате - недейте. Все ми е тая, казах ви че без вашите пари няма да обеднея. Не ме мислете - за тия работи пазар винаги ще се намери, особено пък при тия цени. Не в България, разбира се, нещата в тая т.н. държава отдавна също са ми ясни.
novobranec:
За Еврозвездата: не режа нищо на лазер, но познавам доста хора от бранша, защото работим с тях. Кажи какво искаш и ако не друго ще ти дам поне акъл и ще те пратя при когото трябва.
Ваденки също не тупкам на тампона, щото няма хартия в рамките на татковината. Писал го бях вече някъде. Но ако си споделиш и тая болка, може да ти дам още акъл. Него поне го раздавам без пари, не че го имам много, ама все пак...
Gervasii:
Бранец трябваше да вземеш парите, че Павката ги върти в една офшорка на Кайманите и да не стане така че в петък да не е ден за падеж :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
eurostar:
Направил съм си чертежи на сгради (отделните фасади) и искам някой да ми ги изреже от тънка пластмаса. Ходих в две фирми, които общо взето не ми отказаха, но ме будалкат вече трети месец и не ми вършат работата. Явно им е досадно да се занимават с толкова миниатюрни неща. За това, ако имаш сериозен човек, моля сподели кой е тук или в темата "Направа на сгради".
Merci,
A+
Gervasii:
а за декали Зазо да каже беше купувал такава хартия и каза че ще преви опити да печата на принтер ама не зман до каде я докара
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия