Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Поръчки за фотоец!
pavel75:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=1546.msg22400#msg22400 date=1238584936 ---Бранец трябваше да вземеш парите, че Павката ги върти в една офшорка на Кайманите и да не стане така че в петък да не е ден за падеж :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
--- Край на цитат ---
Сега стана голям проблем. Ако ги изтегля парите в петък финансовата криза ще се задълбочи.
Трябва да мислим нещо.
zazo:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=1546.msg22403#msg22403 date=1238585573 ---а за декали Зазо да каже беше купувал такава хартия и каза че ще преви опити да печата на принтер ама не зман до каде я докара
--- Край на цитат ---
До под кривата круша
novobranec:
Отговарям по реда на запитванията:
1. Звездичке, това "пластмаса" нищо не ми говори. Все едно ти да ми кажеш за нещо "искам го на метал". Моля уточни, пък после ще приказваме. Щото и бакелитът е пластмаса, затова питам.
2. Герваско, не бъркай нещата. Такава "хартия" и аз имам, но това не е хартия, а прозрачен декал, или такъв с един цвят, обикновено се продава на листове с формат А4 или американския Letter. Дето просто си я слагаш в принтера или си рисуваш нещо по нея и после си я лепиш. Обаче това е готов декал, защото върху хартията вече има слой прозрачен лак или някаква боя. И се налага да изрязваш изображението максимално близо до външния контур, щото филмът върху хартията е постоянен, тоест цял и непрекъснат. По обикновените декали запечатващият слой лак най-отгоре е малко по-голям от изображението (за застраховка срещу евентуално изместване на цветоотделките), а не е през целия лист и затова не не нужно да се изрязва толкова точно и наблизо. А хартията, върху която се печатат декали е хигроскопична и с желатинов слой. Нищо друго.
Та понеже на собствен гъз имам някакъм опит и тука, моля Zazo да каже защо е още под прословутото плодно дърво, че току-виж и на него му дам акъл :yes:
Герваско, знам че Павката си влага парите там и не го крие - оня ден дойде даже по бански и с плавници до офиса! :haha:
zazo:
Казвам веднага, имам няколко разновидности на тая хартия по-точно 4, все листа А4. С три от тях съм пробвал и не дават задоволителен резултат. Основния е, че явно са по-дебели от фабрично правените, които идват със стендовите модели и ръба там където е изрязвано е много висок. Т.е. личи че е ваденка, за разлика от готовите кокарди, които съм слагал по крилата на самолетите, например. Последната, която още не съм изпробвал е за някакъв двоен трансфер, при който изображението се печата огледално, но това още не съм го пробвал.
П.С. виж си личните
novobranec:
Ясно - изпльощили са се другарите неизвестни за мене производители с лака (или боята). Просто не са жалили материала, а са го наплескали въздебелшко и затова после прави праг. Що не пробваш да го омаломощиш с течност за декали? Ако е читава, ще разяде лака и ще остане само изображението. Ама за това трябва и лакът на декала да е свят, а за твоя не знам... Я кажи чие производство е тоя дървен артикул?
Ха да ходя да си видя личната.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия