Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Поръчки за фотоец!
pavel75:
Ако е имало такава линия сигурно е била на военните. До колкото знам в годините около втората световна война е имало линия от Малко Търново до Ахтопол, дековилка 600 мм, но не съм на 100% сигурен.
В района има друга линия - до село Дебелт, малко над град Средец. Тя е нормалнорелсова и се отделя от линията Пловдив-Бургас при Долно езерово, но никога не е имало пътническо движение по нея.
novobranec:
Браво, пичове, страшни сте! Знаех си, че може да се разчита на вас и съм приятно потресен от мълниеносната ви реакция. Ще ви черпя по един креозот! Двоен, та да се импрегнирате по-добре :yes:
А сега ще го науча аз него оня там милитарист мръсен дето ми задава релсови въпроси. Знаех си аз, че намирисва на МНО!
Адри, ти от кои беше в Испания, бе? Че нещо не съм те срещал там. Аз берях маслини и ядове на южния склон на баира до Теруел. И не бех ни за Франко, ни за Републиканко, а за себе си!
Още веднъж благодаря, момчета - за отговорилите дотук ще има и награди. Не креозот, този път не се майтапя.
Ха сега да си бегам, че съм се видел малко усвет, та ще си копам по Молотовката. Затова те питах, Пламене - щото искам в един момент да те издразня с нея. Мащабът няма значение.
pach:
--- Цитат на: ilfil link=topic=1546.msg23313#msg23313 date=1239979278 ---... та ще си копам по Молотовката. Затова те питах, Пламене - щото искам в един момент да те издразня с нея.
--- Край на цитат ---
Аз се дразня само от нежният пол... ;D ;D ;D
А там размерът (пардон мащаба ) има значение , нищо че твърдят обратното!!! :yes: :yes: :yes:
--- Цитат на: ilfil link=topic=1546.msg23313#msg23313 date=1239979278 ---... Мащабът няма значение.
--- Край на цитат ---
Имааааа ;) ;) ;) , особено ако е в 1/120!!!!
novobranec:
Де бре, де! Само от нежния пол се дразнел... Тя каквато е малка тая Молотовка, я да ти я паркирам в кафявия гараж, па да те видя дали нема да се дразниш! Хем не е ТТ, а 1:72 - за още повече удоволствие! Ама не ща да си я цапам, горката, че много си ми харесва и бая труд хвърлих по нея.
Глей сега как ще ме караш да ти правя Молотовка и в ТТ, мама му стара! Ей така, за спорта. Щото и аз съм фен на точно това изделие. Просто съм израстнал с такива, затова.
Майтапа настрана - тая Молотовка се пръкна заради вас. Тоест заради вашите табели. Щото като проект и чертеж си ми втасва в компютъра от години. Ама не бях сигурен дали изобщо от надписа на страничния капак на двигателя ще се чете нещо (в моя случай той е "Автозавод им. Молотова", а не както е на по-късните модели "Горьковский автозавод"). Като видях на табелите на БДЖ-то, че всичко се чете, реших и аз да се пробвам. И то взе, че стана. Мани другото, ами целото кълбо вече взе да ми завижда за нея и досега съм продал неколко бройки странични капаци вече. При това всичките в бившия СССР!
Не ви се полагат снимки обаче - не че нема, ама това все пак е форум на релси. Ако искате - Молотовки на релси дал Господ. Тях може да ви ги туря тука. Ама моята - не, тя си е "шосейка". И не пасва с вашите мащаби, макар че не е много далече от НО.
Vlado:
--- Цитат на: ilfil link=topic=1546.msg23301#msg23301 date=1239974376 ---"Я сега да те проверя по ЖП темата - можеш ли разбра кога е строена гара в Звездец и има ли връзка с Малко Търново. И изобщо този клон от ЖП-то (ако го има) включен ли е в републиканската инфраструктура? Питам, щото знам, че имаш сериозни ЖП-контакти и ако може да се прочете от нейде за историята - just tell me.
Оставям те в несвяст от този ънюжуален куесчън."
--- Край на цитат ---
Да изкажа мнение и аз: поне по мои данни в този район (Звездец) никога не е имало жп линия. Най-близките жп трасета са Елхово-Ямбол, Долно езерово - Дебелт и дековилната (600 мм) жп линия Бродилово-Ахтопол, използвана за добив на дървен материал (последната жп линия е отдавна демонтирана).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия