Няма смисъл да се превежда , щото е само общи приказки и насоки , нищо конкретно
.Използва доста части от старо 5-инчово флопи като двигател с червяка за задвижването на главата.Датчиците са инфрачервените от две-три такива флопита (там се ползават по два минимум).нищо не казва за електрониката - в коментарите се намеква за микроконтролер на АTMEL от типа АТ89С51 но явно не дава програмата му никъде.Предполагам че се управлява с компютър , или Цифрово управление най-малко съдейки по стандартния интерфейс.Нито пък уточнява от къде е черпил информация - най вероятно си е негова разработка , и макар ,че първият коментирал го да иска подробности на ЛС се съмнявам че ги е получил.
Тази практика е малко противоречива за мен.От една страна се ядосвам като няма конкретна информация как да си направеш подобно устройство (макар насоките да са много добри , може би защото съвпадат с мои планове за такава реализация с подобни части) , но от друга го разбирам , защото като човек отдавна занимаващ се с този вид моделизъм неодобрявам примерно продажбата от "AUHAGEN" на сгради и съоръжения , между впрочем те са най-атрактивните , на които дори аз имам подробни чертежи от старите моделисти , които ги публикуваха в списанията на моделистка тема.Надявам се , че на запад са спазили авторските права , и имат правото на производството им.
Лично аз не си купувам сгради на които имам чертежите и смятам да си ги реализирам сам.
Та тук май е същото - човека се пази ,да не му вземат труда за жълти стотинки явно...(напомня ми на един наш "колега" с уникалните си сгради
)
Поне така си мисля ,защото статията не дава нищо по конкретно като инфо.
Ще се поразровя малко , щото езика е все пак от разбираем малко . Ако намеря нещо интересно - ще го видите!