Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ серия 52

<< < (12/16) > >>

CaLLlo:

--- Цитат на: zazo link=topic=1691.msg28855#msg28855 date=1254129351 ---... Приемам всякакви съвети за подмяната на хартиеното тиксо с нещо по-подходящо като материал за маскиране. С тънко изрязаните от него ленти просто не се получава. Аз поне не мога да се справя с достатъчно точното им изрязване и най-вече полагането им. ...

--- Край на цитат ---

Зазо, материалът е по-добре да не е зверски залепващото се хартиено тиксо или нещо от сорта, а някаква по-слаба лепенка от рода на ония с предварително залепена хартия отдолу - това първо.
И второ - идеалното изрязване на лентите става с тия простички неща:

скалпел,
метален линеал и
гладко стъкло за основа

само пази ноктите и пръстите!

:good:

zazo:
За изрязването действам точно така и може да приемем, че се справям задоволително (със сигурност може и по-добре). Проблемите идват точно при слагането на изрязаната лента. Може и да се лъжа, но според мен проблема е точно, че тиксото не се залепва достатъчно силно. От това следват два проблема:
1. Размества се лесно и линиите се разкривяват, както се вижда на снимката
2. При релефните места, панти на капаци хлътнали места и подобни се получава разсейване на боя, отново, защото не е добре прилепнало тиксото и има "джобчета", в които прониква боята.

Сaprycorn:
Не се притеснявай, Зазо
От втори или трети опит ще стане много по добре!

pach:
Ами тогава ще трябва да опиташ с маскиране с тия течните маскиращи пасти, следва пръскане и обелване на маската - само ,че за това с Ники ще трябва да си поговорите в кьошето... :on_the_quiet:

zazo:
Най-накрая след цели 3 години, мисля че мога да кажа, че отивам към финал. Много хора ще кажат, че е прекалено мръсна, но аз харесвам резултата. Може би все пак ще я поизмия малко в някакъв момент.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия