Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Rail Runner - неоамериканска железница от Дивия Запад

<< < (4/5) > >>

IKAR:
Аз бих искал да попитам, ако си обърнал внимание де, дали има абсолютно малоумни и тъпи информационни табелки и надписи из вагоните на RailRunner-a, от сорта на този, за който съм споменал тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1196.msg21029.html#msg21029

BDZ:

--- Цитат на: IKAR link=topic=1721.msg26014#msg26014 date=1245917260 ---Аз бих искал да попитам, ако си обърнал внимание де, дали има абсолютно малоумни и тъпи информационни табелки и надписи из вагоните на RailRunner-a, от сорта на този, за който съм споменал тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1196.msg21029.html#msg21029

--- Край на цитат ---

Абсолютно е така. Конкретно за Рейл Рънъра не си спомням. В началото на престоя ми там много ми правеха впечатление и съм се смял много, но в един момент вече свикваш и не ти правят впечатление. Много ми беше харесало упътването, което съпровожда кутийка тампони - "за еднократна употреба", "извади предния преди да сложиш следващия" и евъргрийна за всяко упътване за ел. уред: "включи щепсела в контакта преди употреба". Дали е резултат на лошото образование или закърнял мозък, но повечето американци не могат да събират и изваждат двуцифрени и трицифрени числа наум.

pach:
Така е - за да станеш добър консуматор , не трябва да си обучен на нещо повече от това да бачкаш като изоглавен на две/три места , а и да знаеш как да пазаруваш!
Обикновенна практика е в магазина да хващат пакет с перилен препарат и да питат продавача , това как се яде - дори не се сещат да четат - гледат рекламите и на другият ден купуват!!! :haha:
Този който захване самостоятелен бизнес или работи пак за по-големите (много е модерно - под изпълнители) или все пак има ум в главата и успява да просперира.
Останалите 5 % знаят как да печелят парите на другите...

Воят за субсидията е създаден от журналистите, които се стремят да бъдат не толкова в услуга на обществото, колкото да бъдат на първа страница.Но всяка такава новина - за три дни.Кучетата си лаят , ама влака се развива! ;)

Като цяло си е една пирамида с огромна основа.Средната класа е доста малка и някъде на 2/3 от основата ...
Ха познайте кой е на върха !? :spiteful:

Предполагам, за това и колегата е получил цяла торба сувенири, просто защото с въпросите си е направил впечатление на персонала...любопитно ми е какви са били въпросите  и дали си получил задоволителни отговори?
 :yes: ;D

BDZ:
Съжалявам, че не мога да отговоря какво го бях питал човека, вече не си спомням, но отговорите са някъде в "ревю-пътеписа", който спретнах. "Средната класа"... По тази тема може да се коментират доста неща, защото всеки има различно определение за средна класа. Моето лично мнение е, че в САЩ семейство от средна класа притежава кокетна и спретната къща с морава, заден двор с барбекю, двоен гараж, 2 лъскави коли отпред и всичко това на изплащане за 30-40 г. от Банк ъв Америка.

pach:
Въпроса го зададох, в очакване, че хамериканеца най-вероятно не е могъл да отговори на твойте въпроси, особено ако са били на техническо ниво, като смятах, че е давал по общи (наизустени) отговори и ако си бил по-настоятелен,най-вероятно си щял да го докараш до стандартният отговор - "Това не е моя работа!".
А горното опискание по мойте критерии, не отговаря на средната класа.
Това за мен са именно масите които са обучени да бачкат, за да могат да консумират.
За това там не се иска нито кой знае какви знания, нито кой знае какъв ум.
По тези причини всеки българин който не го мързи, като отиде в щатите, винаги оцелява,развива се и просперира.Да не забравяме, че сме шампиони по оцеляване в къде по трудни условия и т.н.
Скоро тук медиите раздухаха, тамошно проучване според което, от придошлита хора, българите са с най-високо образование сред останалите.След нас са (за мен изненадващо) швейцарците!
За това лафа, че америка е страна на неограничените възможности е валиден с пълна сила.Само трябва да си умен,наблюдателен и работлив...
Та така...
 ;D ;D ;D 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия