Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
Сaprycorn:
Пацо, напълни ми душата с тези снимки!
Локомотива, за който твърдят че е български, вероятно е серия 20, известна като "маджурките",тази серия не само че не прилича на български, а и изобщо не приличат на европейски локомотиви. А другият от варненското пристанище може би е някой от локомотивите с номера 1920, 1921 или 1922, но не съм съвсем сигурен, не знам някой от тези локомотиви да е имал табела с име. В същото време този локомотив има удивителна прилика с пруския Т3.
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=1752.msg32201#msg32201 date=1259934326 ---Дай снимки де, тук някаква рисунчица само ... :diablo:
--- Край на цитат ---
Първо - Skoda 353 няма, а има Skoda 9tr, както има и Skoda 10tr.
Разликата е, че Skoda 10tr в България никога не е имало, а 9tr е имало на много места включително и в София, а в момента още се движат в Пазарджик. :)
mill:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1752.msg33050#msg33050 date=1261324678 ---(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Тези към края на ескплоатацията им в Пловдив бяха много опасни.В дъждовно време като стъпиш на стъпалото,за да се качиш и се хванеш за дръжката- така тряскаше ток,че се залепвах директно за стъклото и ми изтръпваха зъбките :haha:
Der Hetzer:
--- Цитат на: muncho link=topic=1752.msg33057#msg33057 date=1261333672 ---
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=1752.msg33050#msg33050 date=1261324678 ---(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Тези към края на ескплоатацията им в Пловдив бяха много опасни.В дъждовно време като стъпиш на стъпалото,за да се качиш и се хванеш за дръжката- така тряскаше ток,че се залепвах директно за стъклото и ми изтръпваха зъбките :haha:
--- Край на цитат ---
Тоя модел май беше внасян на 2 пъти, това е първият модел тролей, който помня в съзнателната си възраст, а после имаше и втори внос ако се не лъжа, които бяха в по-тъмен нюанс на синьото и с тиристорно управление. Бях ги кръстил "Музикалните Шкоди" (хронолозите да записват и това определение), защото когато потегляха цвилеха като спукана гайда :dance1:
CaLLlo:
Начи такова животно все пак имало, браво КРАКОМОБИЛ-е!!
Ония двамцата ги удари в земята, вече 2 седмици търсят и още нищо не са намерили!!
Огледах внимателно първата снимка за да разбера къде е правена, а оттам и къде са карани такива електрокари - за мен страната е Хърватия, поне такива са имената по снимките, въпреки че самите снимки си ги намерил на украински адрес.
Имаш черпене от мен!! :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия