Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (336/351) > >>

Krasi Tankista:
Само никой не каза, кой е виновен за всичко това и кому е изгодно да няма България. Що се отнася до народопсихологията хубаво е да се познава и малко по - добре историята. И нашата и тяхната.... А то иначе безродници е имало и ще има и занапред. Именно те продадоха страната ни за шепа грошове. Кои сме ние обаче, че да съдим. Има кой да осъди и то всекиму според заслугите и греховете. Нашето е да си теглим кръста.......

pach:
10 причини да се заселиш в България.
Мнението на чужденка, живееща постоянно у нас:
https://youtu.be/RQ0G3XfA0ek
"...истината е някъде там!?" - Фокс Мълдър...
12 Мин. на руски език

misan:
Много благодаря на Пламен за филма.
Авторката на филма говори съвсем искрено,чел съм много подобни неща в руски сайтове за България.
Не само руснаците се чувстват добре тук. Например австрийският гражданин Армин Ян Хофман от години живее и работи в България ,има много приятели и е много щастлив .  Той пее  всяка година много хубаво на Германския коледен базар в София.
И с Владо съм напълно съгласен! Няма кой  да промени нещата,освен хората които са останали.

mitko0888:
Ще ме извинявате, ама това са абсолютни глурости - една рускина се радва как у нас и е по-добре отколкото в Русия (което е вярно). Колко била учтива полицията и колко сме напред с тези 700 евро средна заплата.
Като изключим "свободата" и безвизовия режим, всичко останало са абсолютни руски тъпотии, от които надявам се сме успели да се откъснем, макар и на висока цена.
Единстването вярно в целия тъп филм е че не сме бананова република, и което не е казано - че донякъде вече не сме съветска република.

pach:
Хах, все пак поне един се усети!!!
Браво Мите!!! Впрочем това е отговора, на въпроса защо децата на всички "комунисти"
учат и се заселват на "запад", а не на "изток" (Япония е "далечен изток").
Че това си е нейно мнения - ясно е за всеки , разсъдлив човек живееш в България!
Но има и някои неща които, тя като "страничен" наблюдател е забелязала преди нас!
Тя изрична подчертава (както и в целия си канал), че това са впечатления, отнасящи се
за нейните (бивши)сънародници!!!
А тогава нещата в клипа и имат всъщност доста позитивен смисъл (сам го казваш)
Но...
Дим без огън няма!!!
За полицията всеки съди по собственото си виждане, преживяване и такишва неща ...от живота!
Въпрос на гледна точка!!! Аз например съм склонен да приема нейното заключение (въпреки мнителността си на тема власт),
но съзнавам, че монетата е с две лица )като доста неща в живота)!!! Разговарял съм с млади (род.1996-98г.) полицай,
и те сами са ми уточнявали, че са от "новата генерация" (техен израз) полисмени, които се стараят да се дистанцират и изолират от
"старите кучета" или "старите кримки" в полицията!!! Дори и след времето на псевдосоциализма, има млади хора които стават полицаи,
за да "помагат на хората" и т.н. Дааааа....има все още идеалисти и ентусиасти, и те са именно от младите полицаи!!! логично де...
Да, сещам се и за онези от студентски град дето разпространяваха и държеха мрежа за дрога....както и за онези полицаи, дето
хванаха рекордно количество дрога в софийския "лас вегас" (>370 кг), тоест пак в сутдентски град.
Сега тук идва тънкото....
Аз искрено вярвам (без да познавам точно тези полицаи), че целият "удар" не е между конкуренти при студентите,
ами наистина някои все пак си върши работата както трябва, за да може да се нарече поне горд българин!!!

Щото иначе, най-гордите ни българи, им посиняха гърдите (от чужбина) да ни убеждават колко милеят за
отечеството, но са видяли, че от него нищо не става и за това се гордеят с произхода си ...но в странство!!!

Пък то е доста по-просто....
Отечеството и държавата, са такива, каквито ние сами си я направим!!!
И не искам да чувам, че срещу много пари нищо не можем да направим!!!!!
То с пари и"баба може"  - не че "паралийте" го правят!!!...също логично...
"Номерът" е - без пари, да го направим!!!

Това си е майсторлъка всъщност!!!!

ИЛи както е казано - "Помогни си сам, та и бог ще ти помогне!"

ПП. НО МИ НАПРАВИ ДРуГО ВПЕЧАТЛЕНИЕ!!! Тя споменава чехия и германия (или други бяха...), като бъдещи съветски републики!!!
Това тя е чула това  от онези времена! Тоест ние май наистина сме щели да станем "!6" -тата република, благодарение на Тоше и дупедавците около него!!!

ПП2. Ама нали ни е писнало от лоши новини и реклами!!!????
Ами като попаднем на позитивна (макар и непълно вярна) реклама, що почваме да плюем по Родината си!?
За това, ние имаме (необосновано) ниско самочувствие на вън - щото сами се оплюваме....че и си вярваме на оплюването!!!
риторично де...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия