Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (72/351) > >>

evrokoma:
Ами Миро незнам как но трябва по някакъв начин да бъдат чути желанията на пътниците и служителите в родната железница.Именно заради това безхаберие и търсене на лична облага всичко е на това дередже :diablo:.Хубаво ще е да се обеденим всички фенове на железницата (ние-моделистите,локфорума и моделинга) та дано така постигнем нещо.Стига с това безхаберие,стига с печелбарщината и не на последно място стига с това подържане на стара и прекалено амортизирана техника,защото така се налива пусто в празно.Затова автобусните фирни са винаги на печалба дублират разписания на влакове и като сложим карането извън всякакви правила успяват да стопят времепътуването с 1-2часа за тях няма закони и разписания  :resent:.Всички плюят влаковете че били мръсни и бавни ама кат завее сняг всички бягат на влакчето :spiteful:.ако става дума за Дизерото прав си на тая цена може да се купят къде по добри мотриси ама защо са ни като не сме научени да пазим ако ще и каляски да ни вземат пак ще се намери за какво да мърморим,а не се замисляме че за тази мръсотия по влаковете ние самите сме си виновни,защо не стъват по седалките в автобуса,защо не крадат пердетата или не драскат по стените защото веднага ще бъдат свалени а в железницата какво никой за нищо не му пука полицаите си дремят в някое първокласно купе а кондукторите не им е това работата (имал съм случай от Горна до Повеляново да пътувам без да ме проверят даже и като слязох кондукторката ми каза от първия вагон да си скъсаш билета :blink:).Въобще какво да ти казвам картинката е пълна,макар и да е мръсно и бавно аз си предпочитам влака и това е :drinks:
Хората в локфорума дори правиха проектни разсписания ама както винаги дебелократунковците не обърнаха внимание :fool:
Както и да е не му е мястото да говорим за тези неща в този форум защото кучета ще си лаят а кервана ще продължава да си върви,машнистите ще продължават да си карат Шкодичките с покъсана тапицерия и управление което дава постоянно дефекти,пътниците ще продължават да се возят в мръсни и полубракувани вагони а господата от Вазов-3 ще си вземат заплатките и премийките нехаещи за това какво става  :bad:
Извинявам се ако засягам някого или ако написаното от мен провокира някого,ако е така админите да решат дали на този пост му е тук мястото и ако не е да го преместят в по подходяща тема или изтрият :sorry:

TheJackal:
Някъде, бях чел, че "Дизирата" биле закупени трета ръка. Австрийците ги купили, те пък ги продали на гърците, като скоростни влакчета за олимпийските игри. Гърците се отказали от сделката, че не били доволни и хоп ние ги купуваме. Преди Нова година, на пловдивската гара, халето имаше две с повредена хидравлика на вратите - това коментираха кондукторите, че не ставали за нищо - биле много слаби за нашите условия. Каква е истината, нямам и ни най - малката идея, нека ако има някой, който управлява такъв влак да сподели мнение и опит. не само на мен, а и на всички би било интересно да научим нещо в повече. :) 

KRAKOMOBILA:
Аз от близо 200те часа работа с Дезиро - не съм имал никакви проблеми с тях. Работата е удобна и приятна. А иначе техническата база за дизеловите е във Варна, а за електрическите в София.

D2:
Като ел.тяга са много икономични.В тяговите подстанции електромерите отчитат много малка консумация,и то при потегляне от място,докато 32 серия изправя намотките на тяговия трансформатор (образно казано),а не дай боже да караш товарен влак след нея (32 серия)  напрежението е 19 KV и от ведньж скача на 26 KV и.....кьсаш влака!

CaLLlo:

--- Цитат на: D2 link=topic=1752.msg52454#msg52454 date=1295103170 ---    ....
а не дай боже да караш товарен влак след нея (32 серия)  напрежението е 19 KV и от ведньж скача на 26 KV и.....кьсаш влака!
    ....

--- Край на цитат ---

Не съм от БДЖ, но знам за много такива случаи, дори са ставали катастрофи по тая причина ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия