С цялото ми уважение към вас и огромните знания,на които неведнъж сме се възхищавали, си позволявам да отбележа следното:
1. Картичката показва гарата на румънския по това време град Dobrici(Добрич).Таксувана е с румънска марка и е адресирана до румънския град Hermannstadt (днешен Сибиу). Датата на пощенското клеймо е 30.XII.1937. Следователно, логично е да се предположи че е румънска и е правена по време на румънския период на управление на Южна Добруджа.
2. Въпросните два локомотива за които се твърди че са идентични, са всъщност две съвсем различни машини. След по-внимателно вглеждане. понеже цветова схема почти липсва от снимката, основанието ми да твърдя, че лока е румънски, е разположението и специфичната големина на осветителните тела (нещо много характерно и за полската тракция също)
3. Някой би допуснал, че локомотива е български, но останал в Румъния след края на първата световна война и впоследствие експлоатиран от CFR. Лично аз на подобни данни не съм попадал (ако някой има, да сподели). В този регион българската армия се е оттегляла планомерно, за разлика от стихийното отстъпление на македонския фронт. така че е имала достатъчно време да изтегли цялото си имущество(че дори и нещо допълнително) към старите граници на страната.