Хайде да не прехвърляме от болната на здравата глава...
Балкански страни са и Турция - на първо място по икономика на Балканите.
Сърбия - след десет години война (вкл. и срещу НАТО) - пак е в пъти по-добре от нас.
За Хърватия и Словения е излишно да говоря - не само, че са по на запад, но и са спрели преди
комунистите да ги управляват - доста напред от нас.
И това за балканския манталитет, приложено спрямо българите - е лаф набиван в главите от политиците ни дупедавци,
за да се оправдат за несвършената си работа.
Питаш за китно дворче - аз се сещам за цял китен град - Копривщица.
И тогава (далечно и по-близко минало), и сега това е един от най-българските градове.
Какво ще ми кажеш за неговата чистота, подреденост и т.н. ...щото там няма двор който да не е китен, дори по твойте критерии!!!
И кой точно каза, че демокрацията е в България??? Ти самия пишеш тази дума в кавички!!!
Защото това е поредната демагогия от тези които, дори не ги е срам да казват, че управляват България!!!
Истинските демократи така и не стигнаха до властта, къде щото ги избиха, къде щото ги поболяха, къде щото те самите от скромност и вяра в
доброто начало на "новата" ни история. Мнозина от тях сега съжаляват за което, ама то и десети ноември си беше
проектирано и направено от кликата която, не знам защо - мнозина си мислят че са "предали" комунизма и властта.
Истината е, че сме под управлението на мутирали комунисти и тяхните лакей. Самата основа на комунизма (доста от нас са учили този предмед в университетите) принципно е различна от прокламираната - религията ибла опуим за народа. А тяхното какво беше - опиум за власт имащите!!!
Съдейки по следващите 22 години от 10 ноември, и начина по който се борят и държат властта сегашните политици,
дали някой все още вярва, че тогава "честните" са се отказали толкова лесно от нея????
Тази заблуда, ако не беше тъжна, щеше да е доста смешна!

ПП. Хайде да не разваляме темата със спорове от такова естество, нека все пак се опитаме да издирим и съхраним
малкото ни останала история Тия били лоши ония добри - ама в крайна сметка всички имат някакво място в историята...
за съжаление това се отнася е за съвременната политическа сган която ни управлява (от която и да е партия...или съюз).