Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 06 111.9

<< < (7/22) > >>

piko1:
аз съм виждал шестак с тъмно червено като 230 на DR може би за тази става въпрос
тази на Владо наподобява на нея

KRAKOMOBILA:
Момчета - не разбрахте ли, че вече няма еднакви локомотиви - каквато боя са доставили по депата - така се пръска, във всяко депо пръскат с различна боя. Тъй, че и да искате - не можете да уцелите автентичен вид на локомотив защото няма един с един еднакви. Може би е имало при първата доставка.  :on_the_quiet:

pach:
А някой да си спомня ,че се направи тема за боядисването на модели в БДЖ-цветове (и не мога да я намеря... :angry: :blush2: :blush2:), е че точно там , именно за 06-та серия имаме най-пълна картина????
Смятам ,че Владо спазва именно нея, плюс даденото от Ст.Деянов + опита на Ясен!!!
Обаче  неее , НЕ - "Не му е верен кяамуфлажа!!!" ;) - някой продължаватг да упорстват... :wild:
Владо е важното да си го хареса пък като го видим на живо , тогава пак може да поспорите.... :beee:

Vlado:
И на мен ми се струва, че ще ме измъчат ама а да видим. :)

lubomir:
Pach, темата, я пуснах аз, като идеята ми беше да се разберем за цветовата комбинация на парната ни тракция. За съжаление стигна в 9-та глуха и явно цветовете всеки ще си ги кара типично по нашенски "на вкус". Идеята ми беше да се прекрати гадната практика на депата, за която казва Кракомобила. Ама поне за дизелите цветовете ги имаме, и ако ще я караме на око и на кеф, вместо да спазваме цветовата комбинация, такава каквато трябва да бъде, ние просто ще възпроизведем изродската практика на БДЖ в Н0. Нищо повече! Мен ми се искаше, поне нашите мини БДЖ-та да са като немското или австрийското - демек такова каквото трябва да е, а не каквото на всеки му се иска.
Ама мойте критерии винаги са масималистки, тъй че няма как да се задължаваме да правим това или онова. Всеки е свободен да прави каквото си иска творчество.
Добре, че поне мойте ще си ги направя такива каквито трябва да са!
Ние българите, определено сме скарани със спазване на каквито и да е предписания, нормативи, изисквания, ред, порядък, хигиена... Ама то си не и в кръвта туй ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия