Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Spur 1

<< < (2/6) > >>

Сaprycorn:
Ами тогава оставаме в НО  :)

TANO:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1862.msg28479#msg28479 date=1253188067 ---Ами тогава оставаме в НО  :)

--- Край на цитат ---
Яско, това ли е "Окончателното решение" по "Единичния въпрос"? А тия дето остават в М 1 : 32 какво ще ги правим? Като за начало да им турим ли по една жълта "1" на ревера? ;)

piko1:
 :haha: даваите значките  :haha:

Best Ripper:
Много ми е чудно какво се втелясвате непрекъснато с тая детайлност.. Абе вие на витрина ли ще карате/гледате влаковете или ще ги карате по трасето? Знаете ли каква детайлност се забелязва в М 1:32, когато композицията е на някакви си 30 /ТРИДЕСЕТ/ метра от вас!!! Той влакът едва се вижда с просто око, вие - детайлност!!! Или някой ще тича с лупата успоредно на влака да му гледа дреболиите??? Който не вярва, да заповяда на сбирките на ВТУ-то всяка събота /а и по друго време след предварителна уговорка/ и после да говори смешни неща.. Детайлността била ниска - дрън-дрън ярина му се вика...

БТВ, защо не вземете да се уточните кой какъв е: колекционер или макетист... Според мен оттам идват всите проблеми... Първите просто събират влакчета и ги трупат по витрини, а вторите - купуват, сглобяват трасета и макети и юркат по линиите... И съответно целите на едните и другите са съвсем различни...

Сaprycorn:
Уважаеми Best Ripper,
позволи ми да не се съглася напълно с теб.
Именно ДЕТАЙЛИТЕ са нещото, което определя един модел като МОДЕЛ, а не като детска играчка. Затова се "втелясваме" по тези детайли. Детайлността е от огромна важност за всички видове моделизъм, независимо дали е самолет, танк, кораб или локомотив, или дори една къщичка, щом моделът е детайлизиран, човек се изпълва с приятно чувство. И обратно - липсата на детайли ни кара да подминаваме модела, без да му обръщаме никакво внимание.
 И ако при малките мащаби се правят някои компромиси с детайлността, то при Spur 1 това е НЕДОПУСТИМО!
Не знам откъде си останал с впечатлението, че колекционерите не си карат влаковете?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия