Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Кой ще има собсвен макет? Ако нямате до момента - защо, какво ви спира?
Adrian:
Аз наистина зяпнах , ставайки свидетел на развилите се дебати кой е по-по-най в хобито ,
надявайки се НОВОТО поколение хобисти да не е затормозено и изкелиферчено като нас - по-старите.
Всъщност какво се учудвам - няма такова животно "БГ-хобист".
Изобщо не ми дреме кой в какъв мащаб е , в кой клуб е , има ли витрини , кашони , макет , колко локомотива има , кои вагони няма и прочее.
Да сте живи и здрави - тормозете се ;) - щом имате време и нерви - ваши са си :)
Това ХОБИ е МНОГО скъпо в трите измерения : пари , пространство , време . Няма как всеки индивидуално да не се съобразява с това и съответно да не намери удобно за себе си равновесно положение. На всеки възможностите са различни - какъв е смисълът от меренето на пишки ??
Абе хора , това са просто едни красиви играчки , радвайте им се дали в движение , дали на витраж - кефете се. Ама да си даваме отчети кой има , кой няма , ама дали ще прави , ама защо в кашони ...
егати простотията :angry:
Наистина си мислех , че мисленето се е променило..ама не
toniemi:
--- Цитат на: Adrian link=topic=1870.msg28593#msg28593 date=1253596939 ---Аз наистина зяпнах , ставайки свидетел на развилите се дебати кой е по-по-най в хобито ,
надявайки се НОВОТО поколение хобисти да не е затормозено и изкелиферчено като нас - по-старите.
Всъщност какво се учудвам - няма такова животно "БГ-хобист".
Изобщо не ми дреме кой в какъв мащаб е , в кой клуб е , има ли витрини , кашони , макет , колко локомотива има , кои вагони няма и прочее.
Да сте живи и здрави - тормозете се ;) - щом имате време и нерви - ваши са си :)
Това ХОБИ е МНОГО скъпо в трите измерения : пари , пространство , време . Няма как всеки индивидуално да не се съобразява с това и съответно да не намери удобно за себе си равновесно положение. На всеки възможностите са различни - какъв е смисълът от меренето на пишки ??
Абе хора , това са просто едни красиви играчки , радвайте им се дали в движение , дали на витраж - кефете се. Ама да си даваме отчети кой има , кой няма , ама дали ще прави , ама защо в кашони ...
егати простотията :angry:
Наистина си мислех , че мисленето се е променило..ама не
--- Край на цитат ---
Много точно казано :good:
П.П.Такова ли е било мисленето и преди години?
DJ:
Има животно БГ-хобист, сигурен съм. За съжаление тези на които не им дреме колко им е голям модела или нещо друго, са малко. За съжаления примера с колегите ни който правят стендови модели е много показателен. За моя радост в малката групичка която правим хартиени модели няма такива дразги. Което само означава че на теория можем и без това.
piko1:
Аз май спадам към трети вид или поне на мен така ми се струва аз за макет смятам най много едно макетче
2 на 3 метра да си спретна сега се почва събирането на релсов материал и сгради за ландшафта аз съм си доста кадърен по него поне все пак 3 години се занимавам с Озеленяване (въпреки че не записах Ландшафтна Архитектура )
лично аз не разбирам за какво са ти 500 стрелки 15 моста 50 тунела и куп други глезотии :lol: освен разбира се ако не правиш някоя линия в Швейцария или ако не живееш в нещо от тип 400 кв.м.
или имаш къща в Бояна ( ама това е друга тема ) аз спадам както казах към трета група
Моделисти те са и макетисти и колекционери от една страна но за сметка на колекционерите
който гледат колко детайла липсват то моделистите са малко по отракани те не гледат какво няма
а какво да сложат по локомотива или вагон така че да изглежда по реалистично повечето не харесват лъскави локомотиви предпочитат да е колкото се може по мърляв и тн
jopeto:
Макета е полувината от удоволствието! Който няма място, може да си направи модули. Абе който има желание намира начин.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия