Всъщност 11 човека от нашите среди не възприеха думата
"хобист" която по мое виждане обединява всички тези
- "кашонни" и
- "витринни" колекционери,
- "гурото" на подвижният състав Тони и останалият
- "нещастен" пролетариат от моделистите на локомотиви и вагони,
- макетисти "със" и
- "без" макет, както и
- модулистите "със" и
- "без" клуб...
А ако добавим и "извратеняците" дето мутирайки от колекциите си на метални колички "Мачбокс" в момента освен всичко останало си редят (ооо, ужас!!!

) във витрините или върху макети и модули колекцията от камиончета , противопожарни автомобили и въобще автопаркове в някой от железопътните мащаби

и по този начин замърсяват чистотата на този вид моделизъм - желеопътният...та ако добавим и тях в тази еднородна група моделисти , то какво става?
Нарушена е чистотата на хобито и не е редно да се прецакват хубавите моменти в него - трябва незабавно да си сложат по една жълта значка на гърдите с означение те какви са всъщност , за да не би "истинските" джентълмени в това елитно хоби - железопътният моделизъм да сбъркат и да разговарят с тях или не дай си боже някой макетист да влезне в задочен спор с колекционер - та какво ли му разбира на него главата от железници!?
Жалко , щото покрай тези дебати в които "елитът" тръгна да ни просвещава що е железопътен моделизъм и има ли почва той в нашите мозъци" уважавани хора видяха в думата "хобист" нещо не много морално и я "низвергнаха с анАтема"...
Та вече никой не е наясно какво всъщност става тук?
До сега съм направил общо три макета (ако броя и първият -детски макет ,в детски години , по детски направен...) ,а в момента съм забавил процеса на изработката на четвъртият ми по две основни причини:
- желанието този да е последен но най-добър.
- липсата на време, отнето ми от обществено полезни дела.
Останалите причини като липса на пари (това винаги у нас е временно явление), липсата на място (разполагам практически с неограничено такова) или липсата на ясна концепция, по един или друг начин ще бъдат/ са отстранени.
Дори нещо повече , за да се "преборя" с един от най-сладките моменти в хобито , а именно преустройството на вече започнатият макет (поздрави на gts.best

) съм се захванал да правя модули и един малък макет с която дейност междувременно да си попълвам времето и чеша крастата докато си попълвам колекцията.
Та такива ми ти работи другарю Кузнецов...