Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3685
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #60 -: 26 Октомври 2009, 18:14:01 » |
|
Ужасна е! Аз лично не съм никакъв фен на готовата баластова призма. Отвсякъде измислена (лично мнение)!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ilian
Сделки:
( 0)
Newbie

Публикации: 32
HO | II , III |
|
 |
« Отговор #61 -: 31 Януари 2010, 23:47:56 » |
|
Не съм много сигурен,но мисля че тук е мястото да питам. Интересувам се от вагонооткачвачки,и дали е възможно сам да си направя. Как функционират и при какви типове куплунзи работят(мисля че само при курц куплунзите).А и има ли въобще смисъл от тях за малък едва прохождащ макет като моя? Доста въпроси,но мисля че е интересно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2368
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #63 -: 01 Февруари 2010, 10:32:49 » |
|
http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=3671&sort=&page=2Разгледай по-подробно каченото относно макета на чеха.Имаше много оригинални окачвачки от релета, но сега бързам и не мога да ти дам по-конкретен линк точно на тези снимки.А и да ти кажа честно и всичко негово да разгледаш - не ще сбъркаш.Пичът е уникален и има вече писано във форума за неговият макет, тоест мнението не е само мое. Приятно разглеждане! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vlado1
КЖМ - България
Сделки:
( 6)
Full Member

Публикации: 181
TT - III,IV еп. DR - АЕЦ/БСлатина/София
|
 |
« Отговор #64 -: 01 Февруари 2010, 16:55:47 » |
|
http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=3671&sort=&page=2Разгледай по-подробно каченото относно макета на чеха.Имаше много оригинални окачвачки от релета, но сега бързам и не мога да ти дам по-конкретен линк точно на тези снимки.А и да ти кажа честно и всичко негово да разгледаш - не ще сбъркаш.Пичът е уникален и има вече писано във форума за неговият макет, тоест мнението не е само мое. Приятно разглеждане!  Ето я (между релсите пред "къщичката"):  и отдолу - мисля че е релето, което е перпендикулярно на макета (вижда се само част от него): 
|
|
|
|
« Последна редакция: 01 Февруари 2010, 16:57:41 от vlado1 »
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #65 -: 02 Февруари 2010, 11:51:13 » |
|
Това си е приом от "доброто старо време" когато и в българия хакахме телефонни релета (те бяха на 60 V) за изпълнителни механизми както и за ЦДП-та на макети. Това е подобно направата на соамоделно превключване на стрелки с релета за изпълнителни механизми. И въобще за употребата на релетата като механични изпълнителни механизми, има много в мрежата но ето ти нещо на "познат" език . http://scaletrainsclub.com/board/viewtopic.php?f=19&t=1897&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5от нашите приятели в този форум. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ilian
Сделки:
( 0)
Newbie

Публикации: 32
HO | II , III |
|
 |
« Отговор #66 -: 03 Февруари 2010, 08:33:33 » |
|
Благодаря за помощта. В момента преглеждам един учебник п оелектротехника,че съм много бос в областта на електротехниката. Но информацията със сигурност е ми е полезна. Поздрави.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nilfe
Сделки:
( 67)
Hero Member

Публикации: 762
H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
|
 |
« Отговор #67 -: 04 Февруари 2010, 19:11:01 » |
|
Някой няма ли да сподели мнение за програмка с която горе-долу да може да се направи превю на макета.Програмка, която реди релсовият път и онагледява плюсовете и минусите на бъдещият макет.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #68 -: 05 Февруари 2010, 11:17:49 » |
|
Някой няма ли да сподели мнение за програмка с която горе-долу да може да се направи превю на макета.Програмка, която реди релсовият път и онагледява плюсовете и минусите на бъдещият макет.
Има си такава тема - отиди в "Софтуер за планиране" - там става въпрос за всичко което искаш (и питаш).софтуера го имат почти всички , но по обясними примчини се предава "на ръка".Никой няма де ти откаже. Успех! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
spiritt1974
КЖМ - България
Сделки:
( 11)
Full Member

Публикации: 249
HO, IV-VI, SBB, DB София
|
 |
« Отговор #69 -: 11 Февруари 2010, 23:35:45 » |
|
На какво разтояние в см е най-реалистично да се слагат електрическите стълбове за изграждане на контактна мрежа в НО? Въпросът не е точно по тази тема, но е безсмислено да отварям нова, а досега не съм намирал информация във форума.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Der Hetzer
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 1238
Гласът на Справедливостта
|
 |
« Отговор #70 -: 11 Февруари 2010, 23:58:32 » |
|
Зависи колко е дълъг фиксатора, освен това трябва да се редуват стълбове с прав и обратен фиксатор така, че самата контактна мрежа отгоре да е на "зиг-заг" 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
bdz43r
|
 |
« Отговор #71 -: 12 Февруари 2010, 00:26:39 » |
|
В крива стълбовете се слагат на такова разстояние, че мрежата винаги да е над междурелсието. В права в реалните железници е между 50 и 70 м. За моделните нужди като че ли най-добре изглежда дължината на един дълъг пътнически вагон.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|