Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

релсов път

<< < (15/15)

Der Hetzer:
Зависи колко е дълъг фиксатора, освен това трябва да се редуват стълбове с прав и обратен фиксатор така, че самата контактна мрежа отгоре да е на "зиг-заг"  :hi:

bdz43r:
В крива стълбовете се слагат на такова разстояние, че мрежата винаги да е над междурелсието.
В права в реалните железници е между 50 и 70 м.
За моделните нужди като че ли най-добре изглежда дължината на един дълъг пътнически вагон.

staff123:
Здравейте и Честита Нова 2014-та Година!
Темата е доста стара, но прецених, че е най-уместна за въпроса ми:
Какво е разстоянието между траверсите и какви са дъжината и ширината им в Н0? Или поне 1:1, че да ги обърна в 1:87. Търсих из страницата със стандартите на MOROP, но такова инфо не успях да открия. Въпросът ми е свързан с ръчната изработката на стрелки. Подготвам файл с геометрията на стрелката, но ме не знам къде да поставя траверсите. Може би не е от особена важност, но все пак ми е интересно.

mitko0888:
Стрелки има най-различни, траверсите също са различни и размерите и разполагането им са различни. За стрелките 1:1 у нас повечето размери можеш да намериш тук. Чети до края, вкл. таблиците в приложенията.
За немските стрелки имам чертежи на 2 - 3 от тях, от хартиените списанията (във файловете приложенията с тези четежи липсват). Ако искаш мога да се опитам да ги снимам и да ти ги пратя.

Като ги правиш в Н0 най-важното е да спазваш шаблона и размерите за междурелсието - и в кръстовината, езика и т.н. (напр. по NEM), а не само мащабно да намаляваш размера. Тогава и колелото (ако е по NEM) се движи по стрелката като по истинските, а не като по масовите моделни стрелки.

staff123:
Точно по NEM стандартите възнамерявам да работя. За в 1:1 въпросът ми беше конкретен само за траверсите, но както и сам предположих има различни размери. Мисля да снема размери от снимка на стрелка на Tillig и да работя по тях, или пък да използвам отношението между дължина на стрелката и брой траверси. Някакви идеи как мога да следя междурелсието и просвета при контрарелсите? Американците имат NMRA gauge, има ли нещо подобно по NEM?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия