Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Бъдещият макет на Симеон Войнов в мащаб N.

<< < (3/12) > >>

Morpheus:
Мерси за мненията, размерите на плота са 115 см на 60 см(възможно е добавяне на 10 см към страна. Явно ще се наложи генерална промяна на схемата, то не може на такова малко място да има тунели и два моста. Евентуално осморката ще отпадне и ще остане само моста на нулево ниво. Макета на schatsi много ми харесва, може да го изплагиатствам  :) .Главната идея за схемата ми дойде от този макет:

Лошото е, че не разполагам с релсов път зада пробвам схемата реално. Кое е по-добрият вариант, да търся стари релси на Piko с П профил или да пускам поръчки за релси на Atlas? За момента управлението ще е аналогово, по-натам може да се помисли и за дигитално.Приемам предложения за схеми, които биха се събрали в определеното пространство.

gts.best:
Здрасти и от мен.
Не се притеснявай да ме питаш за каквото и да е в N.
Поздрави.

schatsi:

--- Цитат ---но компромисите, за които говорех, в твоя случай са наклонът (който е около 5%)...
--- Край на цитат ---

наклона започва почти от стрелките и свършва там където се разминават двете нива..

eurostar:

--- Цитат на: Morpheus link=topic=1950.msg30217#msg30217 date=1256212228 ---Лошото е, че не разполагам с релсов път зада пробвам схемата реално. Кое е по-добрият вариант, да търся стари релси на Piko с П профил или да пускам поръчки за релси на Atlas?

--- Край на цитат ---

Моето мнение е да започнеш директно с Т-профилни релси code-80 на Atlas. Те са съвместими с тези на Roco, които ги има в магазина на Жоро на Овча Купел (в случай, че имаш нужда от някакво допълнение). Тъй като имаш много малко площ, можеш да ползваш на места стрелките "в завой" на Ресо, които са убийствени като качество. Помни само, че трябва да са "Insulfrog", защото има и "Electrofrog", които правят късо при аналогово управление. Когато пратката от Щатите ти е по-малка от 150 долара, няма ддс и мито. Само 4 лева на митницата.

Ще ти трябват поне по едно пакетче Rail Joiners и Nylon Insulating Rail Joiners за съединяване на релсите и разделяне на захранваните участаци.

Според мен схемата на Schatsi e много добра. Помисли за нещо подобно, ако искаш.

Важно: Не купувай стрелки на Atlas. Те са малко тесни за европейските локомотиви и по-старите вагони.

Morpheus:
Схемата претърпя генерална промяна и след бърза справка със сайта на Noch стигнах до следната и най-вероятно крайна схема:

Релсите ще са на Atlas,стрелките ще са късите на Peco. Надявам се до края на тази седмица да пусна поръчката до www.modeltrainstuff.com , дано да има налични релси до тогава  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия