Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Бъдещият макет на Симеон Войнов в мащаб N.
eurostar:
Да, това са размерите. Но кривите, използвани за вътрешния кръг, са с радиус 9 инча (22.8 см), което за мен е страшно малко. Но какво да се прави като човекът не разполага с повече пространство!? Всъшност, единственият проблем с малките криви е с TGV, тъй като талигите са между вагоните и задният локомотив е много тежък, така че често дерайлира. Но за другите влакове няма проблем. Той, така или иначе, няма място за TGV на макета, така че всичко е наред.
Adrian:
Респект , Жорж , чудесно разпределение , макар и да не съм в Ен ме кефи !
Morpheus:
Още един път, благодаря за труда да направиш схемите. 130х80 ми идват множко, все пак макета ще изпълнява ролята на маса и не искам да прекалявам с големина. Отделен въпрос е, че чисто финансово ще ми дойде на нагорно. Все пак още 4-5 стрелки са около 90-100 лв.(ще трябват и релси още) ,а в момента съм с много плаващи финанси(студентски неволи). Бих помолил, ако имате излишни релси и ръчни стрелки да драснете по едно ЛС. По мой изчисления предвидените релси трябва да пристигнат към края на другата седмица, тогава ножа ще опре до кокала ;)
eurostar:
Симеон, на по-малка площ не можеш да направиш почти нищо на две нива. Така че бих те посъветвал да направиш само един овал на едно ниво без преплитане.
Релеф можеш да търсиш с околния ланшафт - реки, хълмове и т.н.
toniemi:
--- Цитат на: eurostar link=topic=1950.msg30575#msg30575 date=1256985484 ---Симеон, на по-малка площ не можеш да направиш почти нищо на две нива. Така че бих те посъветвал да направиш само един овал на едно ниво без преплитане.
Релеф можеш да търсиш с околния ланшафт - реки, хълмове и т.н.
--- Край на цитат ---
И задалжително,удвоено трасе :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия