Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Бъдещият макет на Симеон Войнов в мащаб N.

<< < (8/12) > >>

eurostar:

--- Цитат на: eurostar link=topic=1950.msg30424#msg30424 date=1256734012 ---Виж какво направих по примера на Schatsi... Но наклоните са страшни. Може би трябва да се измисли нещо без преплитане на линиите при такава малка площ...

--- Край на цитат ---

Симеон, aз точно под схемата ти написах за наклоните и за това съм направил другите схеми 3 и 4. Но ако действително нямаш 130 см, по-добре се вслушай в съветите на Тoniemi u Muncho и го направи на едно ниво с двойно трасе.

Morpheus:
В момента ми се въртят няколко разновидности на трасето, но за него след като направя основата. Докато се сдобия с материалите за основата реших да направя примерен модел на цялата маса. За да може да се работи по макета безпрепятствено, едната страна ще се маха и основата с макета ще се издърпва, горната страна също ще се маха, ето няколко снимки за добиване на представа:

Какъв материял ще е най-практичен да се ползва за макета, мослех си за шперплат или фазер със дървена рамка под него. Относно ландшафта, смятам да ползвам няколко листа по-дебел изолационен материал(най-вероятно ще е фибран или подобен).

mill:

--- Цитат на: Morpheus link=topic=1950.msg30926#msg30926 date=1257863346 --- Относно ландшафта, смятам да ползвам няколко листа по-дебел изолационен материал(най-вероятно ще е фибран или подобен).

--- Край на цитат ---
Пяна за прозорци,идеални хълмове и планини се оформят,само трябва внимателно да се работи ,че бая плеска:).А за масата добре изглежда.Само не знам като окабелиш макета как ще я разглобяваш... ::)
Виж тук за какво става въпрос  :yes: /снимката е от макета на  TANO/ :blush2:

Best Ripper:
Мунчо, недей шашка така човека с тия кабеляци... има голяма разлика между окабеляване на един или друг макет...
Относно полиуретановата пяна - работи се задължително с ръкавици и където нежелателно попадне, веднага се чисти с коресилин.. иначе изсъхне ли - само стържене.  ;)

pach:
Няма да се плашиш - на Тано макета е гигант  в сравнение с твоя, при това пулта му е правен с вида на професионалните централизирани системи...всъщност този пулт е единственият който е правен по професионален начин.Обикновенно пултовете по макетите изглеждат много по семпло и просто.
Ти имаш едва 5 % (че и по.малко) от тези кабели на снимката които се виждат, така че всеки що годе запознат с електротехниката може да се оправи.
Фибрана си е перфектен както за ланшафта, така и за подложка на релсите - много добре си го избрал.Само трябва да прецениш от кой ще си купиш - аз знам за два вида.
Единият е с доста едра структура на повърхността и се праши и замърсява лесно, докато другият е почти идеално  гладък.Лесно се оформят хълмове, планини и тунели под тях , както и насипи и трасета.
Впрочем масичката - макет много добре изглежда! :good:
На каква програма е чертана?
Успех!
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия